• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursuna Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - 2010-2011 eğitim- öğretim döneminin sona ermesi ve okulların kapanmasıyla birlikte açılan Kur`an kursları yoğun ilgi görüyor.

Kur`an eğitimlerine başladıklarına aktaran Ulu Camii İmam-Hatib`i Mücahit Çelik, "Okulların tatile girmesiyle birlikte il merkezi ve ilçeler ile köylerde bulunan tüm camilerde Kur`an Kursu açıldı. İlköğretim okulu 5. sınıfı bitiren ve okuldan aldığı karneyi ve başvuru dilekçesini getiren her öğrenciyi bu kurslara kaydediyoruz. Günlük olarak verilen dersler, 2 ay boyunca devam edecek. Kurslarımız 27 Haziran tarihinde başlayıp 26 Ağustos tarihinde sona erecektir" dedi.

Kursların 2 aylık bir zaman dilimini kapsadığını kaydeden Çelik, söz konusu süreçte kursiyerlere Kur`an-ı Kerim ve meali, itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersleri verileceğini anlattı. Eğitimlerin Sabah 09.00 ile 11.45 arasında verildiğini belirten Çelik, yaz tatilinin en iyi şekilde değerlendirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Öğrencilerin uzun bir eğitim dönemini bitirdiklerini ve bu nedenle öğrencileri sıkmadıklarını aktaran Çelik, "Yaz Dönemi Kur`an Kursları`na katılan öğrencilerimiz, ihtiyaç duyduğu bilgileri elde edecek, bilgilerine yeni bilgiler ekleyecek, güzel dostluklar kuracak, sevgi, kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma gibi önemli değerleri kazanacak. Temenni ediyorum ki öğrencilerimiz bu süreci hayatı boyunca unutamayacağı güzel hatıralarla en güzel şekilde tamamlayacaktır. Bu konuda ailelerinde duyarlı olmasını istiyoruz. Aileler çocuklarını sürekli göndersinler. Aksi takdirde verim alınamaz. Dikkat edilmesi gereken bir hususta tatile giden aileler çocuklarını gittikleri yerdeki kurslara da gönderebilirler" şeklinde konuştu.

Ali Yıldırım - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir