• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
CHP`li Vekillerin Mescid Hazımsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan`ın, ilçede bulunan okullarda öğrencilerin ibadetlerini yapmaları için yer ayrılması amacıyla okul müdürlerine gönderdiği genelge üzerine harekete geçen CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer, Milli Eğitim Bakanı`nın yazılı olarak cevaplaması adına TBMM`ye soru önergesi verdi.
 
CHP`li Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, yaptığı yazılı açıklamada, "Mersin İli Akdeniz İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir yazı ile ilçeye bağlı tüm okullardan "öğrencilerin inançları gereği ibadeti için kolaylık gösterilmesi ve uygun alanların oluşturulması" istenmiştir. Mersin`in Akdeniz İlçesinde, Milli Eğitim`in temel bütün sorunları dururken, öğrenci ve öğretmenler arasında din ve mezhep ayrımcılığı, ötekileştirme ve baskı yaratacak bir uygulama isteğinin toplumu böleceği" iddiasında bulundu.
 
Atıcı açıklamasına şöyle devam etti: "Her türlü istismara alet edilecek bu uygulama isteği Mersin`de şimdiden büyük tepkilere ve kuşkulara yol açmış ve yazı hakkında aşağıdaki soruların cevaplandırılması önem kazanmıştır."
 
Atıcı`nın, Bakan Nabi Avcı`nın cevaplaması için TBMM`ye verdiği soru önergesi ise şöyle:
 
"Mersin İli Akdeniz İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir yazı ile bağlı tüm okullardan "öğrencilerin ibadeti için uygun alanların oluşturulması" isteği, hangi yasa maddelerine göre düzenlenmiştir?
Milli Eğitim Bakanlığının bu uygulamadan haberi var mıdır?
Türkiye`de hangi okullarda, hangi din ve hangi mezheplere uygun ibadet yerleri vardır?
Öğretmen ve idareci odalarının derslik yapılmak zorunda kalındığı ortamda okul yöneticisi, derslik, laboratuar ve ibadethane arasında seçim yapmak zorunda kalırsa hangisini seçmesi durumunda görevini yapmamış olacaktır?
Okulda, yalnızca bir ibadet alanı bulunursa, hangi din veya hangi mezhep tercih edilecektir? Yapılacak tercih sonrası, tercihleri gerçekleşmeyen öğrencilerin sorunu nasıl çözülecektir? Her din ve mezhep için yer bulamayan yönetici için herhangi bir disiplin uygulaması yapılacak mıdır?"
 
Verilen soru önergesi için görüşlerine başvurduğumuz Akdeniz ilçesi Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, "Okullara gönderdiği genelgenin yasal olduğunu ve başka bir açıklamada bulunmayacağını belirtti.
 
Hatırlanacağı üzere 27 Mart`ta CHP`li Mersin Milletvekili Vahap Seçer de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı`nın yanıtlaması üzerine TBMM`ye benzer bir soru önergesi vermişti. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir