• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Kutlu Doğum Şehidi` Memleketine Gönderildi- VİDEO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- 21 Nisan`da Newroz Parkı Miting Alanı`nda "Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (SAV)" adlı görkemli Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için Şırnak`tan Diyarbakır`a gelen ve elindeki Tevhid Bayrağı`nın yüksek gerilim hattına temas etmesiyle vefat eden Peygamber sevdalısı Sümeyye Çelik`in naaşı Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri ve sevenleri tarafından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Morgundan alınarak konvoy eşliğinde memleketi Şırnak`a götürüldü.
 
ızını kaybeden baba Mehmet Çelik, kızının Peygamber`e olan sevdası için Şırnak`tan geldiklerini belirterek kızının Allah ve Resulü uğrunda feda olmasından şeref duyduğunu dile getirdi.
 
Peygamber aşkı için geldik
Diyarbakır`a peygamber sevdalılarından olmak için geldiklerini ifade eden Çelik, "Peygamberin aşkını görmek için geldim. Bir parça canım olan kızımı bu uğurda verdim. Peygamberin aşkı için gitmişse benim evladım, ben mutluyum. Değil bir can, bin canım da olsa Muhammed aşkı için vermeye hazırım" ifadelerini kullandı.
 
Kızının hem okul hem de hafızlık okuduğunu söyleyen Çelik "Kızım Anadolu İmam-Hatip Lisesi okuyordu. Aynı zamanda akşamları Kur`an hafızlığı için çalışıyordu. 2011 ve 2012 yıllarında Peygamber Sevdalıları tarafından organize edilen kutlu doğum etkinliklerinde şiir okuyordu" dedi.
 
Sümmeye şehidler kervanına katıldı
Olaya tanık olan Sümeyye Çelik`in eniştesi Salih Üzen ise "Sabah erkenden Peygamberin kutlu viladeti için Şırnak`tan Diyarbakır`a geldik. Sümeyye ısrarla bayrağı kendisinin taşımak istediğini söyleyince biz de ona verdik. 5-6 metre önümde yürüyordu. Aniden bir patlama sesi duyduk. Sesin gelmesiyle birlikte orada kalabalık oluştu ben de kalabalığa doğru gidince Sümeyye`nin yerde yattığını gördüm. Bayrağında alüminyum bir çubuk vardı. Alçak döşenmiş yüksek gerilim tellerine takılarak şehid oldu. Allah-u Teâlâ şahadetini kabul etsin" ifadelerini kullandı.
 
Peygamber aşığı Sümeyye
Sümeyye`nin bir Peygamber Sevdalısı olduğunu söyleyen Üzen, " Sümeyye küçüklüğünden beri Resulullah`a çok âşıktı. İçinde Resulullah`ın sevgisi vardı. O Resulünün sevgilisiydi. İffetli bir kızdı. İslâm`a bağlıydı. Dinine sadık bir mümine idi. Allah bize de böyle bir şahadet nasip etsin. Bizleri İslâm`ın yolundan uzaklaştırmasın" şeklinde konuştu.
 
Peygamber aşıkları Sümmeye`nin naaşını tekbir ve salavatlar eşliğinde alarak, konvoy halinde memleketi Şırnak`a götürmek üzere yola çıktı. (M.Sait Adiyaman/Hüseyin Yalçın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir