• DOLAR 32.492
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.011
  • ...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının 2022 bütçesini sunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin Otomobili (TOGG) projesi ve Bakanlığın bu yıl gerçekleştireceği faaliyetlerle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

2,5 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPILDI

85 milyonun ortak hayali olan TOGG yoluna emin adımlarla devam ediyor. Bugüne kadar 2,5 milyar liralık yatırım tamamlandı, yıl sonunda bu tutar 3,5 milyar lirayı bulacak. Hedeflendiği şekilde ilk araç, 2022’nin sonunda seri üretim bandından inmiş olacak

GEMLİK’E BATARYA TESİSİ

Elektrikli araçların kalbi olan bataryaların, Türkiye’de üretilmesi konusunda da ciddi ilerleme kaydettik. TOGG ile Farasis, 20 GWh’lik pil yatırımına yakın zamanda Gemlik’te başlayacak. Ayrıca, diğer küresel batarya üreticileriyle de görüşmelerimiz sürüyor.

MİLYAR DOLARLIK 5 ŞİRKET ÇIKARDIK

Sanayi ve Teknoloji Stratejimizde 2023’e kadar ülkemizden “değeri milyar doları aşan 10 şirket” çıkarmayı hedeflemiştik. Göğsümüzü kabartan tekno-girişimcilik ekosistemi sayesinde bu hedefe adım adım yaklaşıyoruz. Şu anda 5 UNICORN’umuz, bizim tabirimizle 5 TURCORN’umuz var. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), yerli otomobil üretiminden yeni görüntüler paylaştı. TOGG'un resmi sosyal medya hesabından yapılan, “Hedeflerimizi adım adım gerçekleştiriyoruz. Yeni Lige yolculuğumuz hız kesmeden devam ediyor" paylaşımı, ilçe halkı tarafından sevinçle karşılandı. Öte yandan TOGG inşaatının son hali, dronla havadan görüntülendi.