• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
CHP`li Vekil Müdürün Üzerine Yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Anamur İlçesinde gerçekleştirilen 23 Nisan programında CHP`li Mersin Milletvekili Ali Öztürk, Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan`ın, "30 yıldır Çanakkale savaşlarında birlikte mücadele verdiğimiz kardeşlerimizle bir kavganın içerisine girdik. Kavgayla hiç kimse bir yere varamaz. Artık Türkiye Büyük Millet Meclisinde seçilmişlerin bu ülkeyi birlikte yönetme zamanıdır" demesi üzerine, programda bulunanların gözleri önünde müdürün üzerine yürüyerek, "Sen akil adam mısın, yoksa siyasetçi mi?" dedi.
 
Mersin`in Anamur ilçesinde gerçekleştirilen 93. 23 Nisan kutlamalarında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından söz alan Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan, Osmanlı İmparatorluğu`nun 3 kıtaya yayıldığını, içerisinde din, dil, ırk, renk ve mezhep ayırımı yapmaksızın 600 yıl hükmettiğini ancak son dönemlerinde yaptığı hatalar yüzünden küçüldüğünü söyledi.
 
"Çanakkale savaşlarında doğusundan batısına güneyinden kuzeyine tüm insanlarımızın birlikte verdiği mücadele ile 250 bin şehit vererek kazandık. Şimdi o şehit atalarımız yan yana yatıyor" ifadelerini kullanan Dağıstan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; "Oysa 1950`lerde Türkiye Cumhuriyeti`nin seçilmiş siyasetçileri yargılanmaya başlandı. 1960`larda kimileri İdam edildi. Biz yine, 23 Nisan Mutlu oluyor insan` demeye devam ettik. Oysa kimse mutlu olmuyordu. 1970`lerde bu karanlık güçler gençlerimize el attı. Sağ sol kavgaları sokaklara taştı. Birçok gencimiz sokaklarda yaşamını yitirdi. Şimdi 30 yıldır Çanakkale savaşlarında birlikte mücadele verdiğimiz kardeşlerimizle bir kavganın içerisine girdik. Kavgayla hiç kimse bir yere varamaz. Artık Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde seçilmişlerin bu ülkeyi birlikte yönetme zamanıdır. Kimse artık bunun önüne geçemez" dedi.
 
Dağıstan`ın bu sözleri üzerine CHP Mersin Milletvekili Ali Öztürk üzerine yürüyerek, "Sen akil adam mısın, siyasetçi misin?" şeklinde tepki gösterince, Dağıstan, "Gerekirse Akil adam olurum" diye cevap verdi. Polis ekiplerinin araya girmesiyle ortam yatıştı.
 
"Bu sözlerinizden dolayı hakkınızda soruşturma açılabilir" sorusu üzerine açıklama yapan Dağıstan, "Ben konuşmamın arkasındayım. Eğer bir soruşturma açacaklarsa bu güne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin üzerinde yaşanan tüm ihtilalları yok saymaları gerekir. Ben inandığım doğruları söyledim." şeklinde cevap verdi.
 
Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ise, resmi törenlerde herkesin konuşma ve davranışlarına dikkat etmesi gerektiğini belirtti. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir