• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Kutlu Doğum`a 28 Şubat ayarı verilmek istendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Seyhan ilçesi Barbaros İlköğretim Okulu`nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Elife Gör tarafından düzenlenmek istenen Kutlu Doğum Etkinliği`nin okul idaresi tarafından engellenmesini değerlendiren Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer; Kutlu Doğum`a 28 Şubat ayarı verilmek istendiğini söyledi.
 
Kutlu Doğum etkinliklerinin tüm yurtta olduğu gibi Adana`da da büyük bir coşku ve duygu seli ile kutlandığını hatırlatan Sezer, "Hz. Muhammed`in (sav) doğum günü için hazırlanan kutlu doğum etkinliklerine maalesef bu yıl Seyhan Barbaros Orta Okulu`nda gölge düşürülmüştür. Program başlangıcında CD`den salavat-ı şerife çalıyor diye yapılan etkinlik programı, Okul Müdür Yardımcısı Zafer Aydaş tarafından zorla engellenip iptal ettirilmiştir" dedi.
 
Etkinliğe önce izin verip sonra engellediler
Söz konusu engellemeyi detaylarıyla anlatan Sezer, "Haftalar öncesinden program hazırlığına başlayan ve okul müdürü ile sürekli irtibat halinde planlamalarını yapan öğretmen arkadaşımız, Seyhan İlçe Müftülüğü`nden tören sonunda dağıtılmak üzere kitap almış, katılımcılara dağıtılmak üzere gül hazırlanmıştır. Bu çalışmaların tümü okul müdürünün bilgisi dahilinde yapılmıştır.
 
Müdür yardımcısı haddini aşmıştır
19 Nisan Cuma günü ise programa CD`den salavat-ı şerifle başlandığı için okul idaresinden tepki gelmiştir. Programı hazırlayan öğretmen hanım acilen müdür yardımcısı Zafer Aydaş`ın odasına çağırılarak, Salavat-ı Şerif kastedilerek Müdür beyin böyle bir şeye izin vermeyeceği, söylenmiştir. Mdr Yrd. "Böyle bir şey olmaz böyle program olmaz" demiştir. Sonra programa gelip el kol hareketleriyle öğretmeni ve programı sunan öğrencileri rahatsız etmeye başlamıştır. Müdür yardımcısı sıra ilahilere gelince öğretmenin yanına gelip, Müdür ile telefonla görüştüğünü programı bir an önce bitirmesi gerektiğini söylemiştir. Müdür Yardımcısı haddini aşarak öğrencilerin yanında "28 Şubat darbesini başlatan tiyatroya dönüşmeden programı kes, bu işin sonu nereye gidecek, sen daha bu işleri bilmezsin, geri kalanını iptal et bir an önce bitir, Müdür bey telefonda programı derhal kesin diyor" diyerek öğretmeni şiddetli şekilde uyarmıştır. Program sabah saat 07.10`da başlayıp, 07.25`te bitirilmek zorunda kalmıştır" dedi.
 
Benim başım ezileceğine senin ki ezilsin
Müdür beyin okula gelmesinin ardından daha ilginç diyalogların yaşandığını belirten Sezer; Müdür Bey okula geldiğinde etkinliği düzenleyen bayan öğretmeni odasına çağırmış ve bağırarak "Benim Müdür yardımcım programı yarıda kesmişse demek ki laikliğe uygun olmayan bazı şeyler görmüştür" dediğini aktardı.
 
Etkinliği düzenleyen öğretmenin yazı inceleme kurulunun program akışını incelediğini ve uygun gördüğünü söylemesine karşın, Müdür, "Sizin uygun anlayışınızla bizim uygun anlayışımız bir değil. Sizin bu programı bu şekilde yapmaya hakkınız yok, senin yaptığın program laikliğe gölge düşürüyorsa ben buna müsaade etmem, hakkında soruşturma açıyorum. Kurulu toplayacağım benim başım ezileceğine senin ki ezilsin" diyor. Yani kutlu doğum etkinliğini kutlayan bir öğretmene teşekkür edilmesi gerekirken okul müdürünün söylediği bu sözler `benim başım ezileceğine senin başın ezilsin` ne demek bu ya" diyerek tepki gösterdi.
 
28 Şubat sürecinin üzerinden yıllar geçmişken yaşanan bu hadisenin manidar olduğunu belirten Sezer, "28 Şubat`ın üzerinden yıllar geçip ülkemiz aydınlık günlere doğru ilerlerken, bütün ülkede Kutlu Doğum Haftası boyunca gönüllü olarak her yerde ve her platformda programlar icra edilirken. Barbaros Orta Okulu`nda müdür ve müdür yardımcısının bu tavırlarına anlam vermek mümkün değildir. Üstelik program okulun yazı inceleme kurulu tarafından incelenmiş iken program esnasında müdahale edilerek programın yarıda kesilmesi ve ardından konuyla ilgili okul müdürlüğünün soruşturma başlatacağım demesi ortada art niyetli bir durumun olduğunu göstermektedir" dedi.
 
Yetkili makamlar gereğini yapsın
Eğitim Bir Sen olarak yaşananları kabul edilemez olarak gördüklerini belirten Sezer, "Onuru rencide edilen öğretmenler ve öğrencilerin herkesin içinde küçük düşürülerek aşağılanması kabul edilemez olup, okul müdürlüğünü bu tutarsız ve değer tanımaz tavırlarından dolayı kınıyor ve yetkili makamlardan gereğinin yapılmasını talep ediyoruz" dedi. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir