• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Çocuk hastanesi çocukları mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nde bulunan buhar makinelerinin uzun bir süredir bozuk olmasından dolayı hastalanan çocuklar saatler sonra tedavi ediliyor. Vatandaşlar, yetkililerin duyarsızlığından şikâyetçi oldu.
 
Çocuğunun hastalanmasından dolayı sabah saatlerinde çocuğunu Çocuk Hastanesindeki acil bölümüne getiren Enver Gökhan, hastanede bulunan 7 adet buhar makinesinden sadece 2 tanesinin çalıştığını ve bu yüzden saatlerce sıra beklediğini belirterek yetkililere tepki gösterdi.
 
Böylesine yoğun bir hastanenin acil bölümünde 7 buhar makinesinden sadece 2 tanesinin çalışmasının kendileri gibi herkesi mağdur ettiğini vurgulayan Gökhan, "Sabah saatlerinde çocuğumu Çocuk Hastanesi`ne getirdim. Burada çalışan acil doktoru ise çocuğumun buhar alması gerektiğini söyledi. Burada bulunan 7 adet buhar makinesinden (soğuk alan çocukların nefes darlığı çektiklerinde kullanılan alet) sadece 2 tanesinin çalışması bizleri çok mağdur etti. Saatlerce çocuğuma müdahale edilmesini bekledim. Hepsinin arızalı olduğunu gördüm. Olayı sağlık çalışanlarına ilettim ve onlarda buhar makinelerinin çalışmadığını ve defalarca yetkilere ilettikleri halde bir sonuca ulaşamadıkları söylediler. Yetkililerin bu kadar yoğun bir hastaneyi göz ardı etmelerine anlam veremiyorum" diye konuştu.
 
Hastanede görev alan sağlık çalışanları ise, yaşanan bu sorunu yetkililere defalarca söylediklerini ve buna rağmen hiçbir yetkilinin gelip duruma müdahale etmeğini kaydetti.
(M.Fatih Akgül/Sezer İlbasan-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir