• DOLAR 34.225
  • EURO 37.315
  • ALTIN 2941.52
  • ...
Peygamber Sevdalıları`ndan Eğitim Bir Sen`e destek ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Seyhan İlçesi Barbaros İlköğretim Okulu`nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Elife Gör tarafından düzenlenmek istenen Kutlu Doğum etkinliğinin okul idaresi tarafından engellenmesinin ardından harekete geçen Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu, Eğitim Bir Sen`e destek ziyaretinde bulundu.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu Akdeniz Koordinatörü Yılmaz Geçer ve platform yetkilisi Abidin Serin`in katıldığı ziyarette konuklarını karşılayan Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Barbaros İlköğretim Okulu idaresinin engellediği Kutlu Doğum programı ve yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi.
 
Ziyarette konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu Akdeniz Koordinatörü Yılmaz Geçer, Nisan ayı süresince tüm yurtta Kutlu Doğum etkinliklerinin düzenlendiğini hatırlatarak, "Bu etkinliklerle Peygamber efendimize duyulan aşkın, muhabbetin ilan edildiğini görüyoruz. Bu güzel gelişmelerin yanında olumsuz bazı hadiselerde yaşanmakta. Biz bu amaçla Eğitim Bir-Sen şube başkanımızı ziyaret ettik. Hepimizin bildiği gibi Seyhan İlçesi Barbaros İlköğretim Okulu`nda yaşanan olumsuz bir hadise var. Barbaros İlköğretim Okulu`nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Elife Gör`ün okulda düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, okul müdürü ve yardımcısı tarafından yarıda kesilip engelleniyor. Etkinliği yapan Öğretmen Hanım, öğrencilerinin yanında rencide ediliyor. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak etkinliği engelleyen okul müdürü ile müdür yardımcısını buradan kınıyoruz. Platform olarak öğretmen hanımın yanındayız. Kendisine desteklerimizi buradan ilan etmek istiyoruz. Bu konuyla alakalı süreci yaşatan hem müdür hem de müdür yardımcısı hakkında gerekli girişimlerde bulunan Eğitim Bir Sen`i de destekliyoruz" dedi.
 
Peygamber efendimizin bu coğrafyada yaşayan Müslümanlar için ortak değer olduğunu belirten Geçer, "Peygamber efendimizin şahsı, yüklendiği manevi misyon, gerçekten tam anlaşılsa ülkede yaşanan bütün acılar, bütün sıkıntılar inşallah sona erecektir" diye konuştu.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu`nun destek ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, bu tür hadiselerin yaşanmaması için sivil toplum kuruluşlarının önemli olduğunu söyledi. Kendilerine verdikleri destekten dolayı Platform yetkililerine teşekkür etti.
(Ayhan Kaya - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir