• DOLAR 34.205
  • EURO 37.306
  • ALTIN 2949.8
  • ...
İslam Alimleri heyeti Batman`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Diyarbakır`da geçen hafta kurulan "Uluslararası İslam Alimleri Birliği" toplantısına katılan temsilci alimler, Peygamber Sevdalıları Platformu Batman il koordinatörlüğünün davetlisi olarak Batman`a gelerek, İslami STK`ları ziyaret edecek.
 
Mısır İhvanı`ndan, İran Kurdistanı`ndan, Irak Kurdistan Hareketinden, Suriye Kurdistanı`ndan, Afrika İslami Hareketi`nden ve Avrupa`dan güzide alimler Diyarbakır kutlu doğum etkinliği sonrası Batman`a geldi.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu Batman koordinatörlüğüne bağlı derneklerden Umut Der ve diğer dernekleri ziyaret eden heyette, İran Kürdistan`ındaki Urumiye, Salmas, Bane ve Mahabat şehirlerinden gelen alimler, Irak Kürdistan`ından Komala İslami Hareketi Lideri Mamoste Ali Bapir`in Müsteşarı Mela Abdurrahman Zenganan ile birlikte 4 kişi, Hereka İslami`den aralarında Kürdistan Alimler Birliği fetva kurulu başkanı Mela Tayyib Ahmet Safi`nin de aralarında olduğu 3 kişi, Lübnan`dan iki alim, Mısır, Ogaden ve Somali`den alimlerinde bulunduğu heyet ilk olarak Umut Der Gıda Bankası`nı ziyaret etti.
 
Batman`a gelen heyet, Peygamber Sevdalıları`nın organize ettiği kutlu doğum etkinlikleri kapsamında önce Diyarbakır`a gittiklerini, daha sonra bölgedeki İslami STK`ları ziyaret etmek ve Batman`daki büyük kutlu doğum etkinliğine katılmak üzere Batman`a geldiklerini kaydetti.
 
Umut-Der Gıda Bankası Genel Başkanı Halil Gergin ise, Batman`a gelen ve kendilerini ziyaret eden heyete teşekkürlerini iletti. Gergin, bundan sonraki kutlu doğum etkinliklerinde tekrar kendilerini beklediklerini, ziyaretten dolayı sevindiklerini belirtti.
 
Alimler heyeti daha sonra Peygamber Sevdalıları üyesi diğer dernekleri de ziyaret edecek.
 
Hafta sonuna kadar bölgedeki tüm İslami STK`ları gezecek olan heyet, Pazar günü Batman`daki büyük kutlu doğum etkinliğine de katılacak. (M.Fatih Akgül/Muhyeddin Beyca - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir