• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Bursa`da kitap fuarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa il Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum haftası münasebetiyle Bursa Şehreküstü Meydanında kitap fuarı açıldı.
 
Bursa`da birçok kitapçının stant açtığı fuarda özellikle dini yayınlar yapan kitapçıların yoğunlukta olması dikkat çekti.
 
Düzenlenen kitap fuarının anlamlı olduğunu ifade eden Bursalılar, bu tür etkinliklerin sürekli olması gerektiğine vurgu yaptılar.
 
Esnaftan Nurettin Enç, açılan fuarı anlamlı bulduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Şehreküstü gibi Bursa`nın en merkezi yerinde kitap fuarı açmanın gerçekten çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü insanların genelde gezip dolaştığı ve yoğunlukta olduğu bir yer, bir de biliyorsunuz fuarlarda genelde kitaplarda büyük indirimler olur bu da halkın kitap okumasında büyük teşvik oluyor. Malum biz memleket olarak kitap okumada biraz gerideyiz ondan dolayı bu tür fuarlar kitap okunmasında büyük fayda sağlayabiliyor" dedi.
 
Diğer bir esnaf Muharrem Şenol Özkul da, kitap okuma seviyesinin çok düştüğü bir zamanda böyle fuarların açılmasının halkı okumaya teşvik edici olması açısından çok faydalı olduğunu vurguladı.
 
Fuarda stant açan Lokman Akar ise, kitap fuarının açılmasının çok güzel olduğunu belirterek, "Kitap okuma seviyesinin çok düştüğü günümüzde böylesi fuarlar açılması çok yerinde ve anlamlıdır ancak insanlarımızın bazı tutumları bizi gerçekten üzmektedir. İslam`ı Kur`an`a ve sünnete göre anlatan kitaplar az satılıyor. Halkın daha çok Kur`an ve Sünnet eksenli kitaplara yönelmesi güzel olacaktır" diye konuştu.
 
Bilinçli kitapçıların bu tür yerlerde faaliyet göstermesi sevindirici olduğunu dile getiren Akar, "Fuarı düzenleyenlerin bu tür şeylere dikkat etmeleri güzel olacaktır" ifadelerini kullandı. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir