• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yunanistan`da Hayat Normale Dönüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yunanistan`da hükümetin kemer sıkma paketini protesto etmek amacıyla halkın 48 saatliğine yollara dökülmesinin ardından, bugün başkent Atina`da hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı.
Yunan parlamentosunun bulunduğu Sindagma Meydanı, henüz tam olarak temizlenmemiş durumda olduğu için adeta bombalanmış gibi görünüyor.

Polisin, çevredeki bina, otel, kafe, banka şubeleri ve dükkanları balyozlarla parçalayan, mermer merdivenleri kıran, kamu binalarına giren, yağmada bulunan göstericileri dağıtmak için yoğun biçimde kullandığı gözyaşartıcı gaz ise halen kent merkezinde solunum sorunları yaşanmasına yol açıyor.

Kent merkezinde bir otel, müşteri ve çalışanlarının sağlığı için tamamen tahliye edilirken, banka şubeleri müşterilerine hizmet veremiyor.

Ekonomi Bakanlığı bürolarının ise tam gün kapalı kalacağı açıklandı.

Edinilen ilk bilgilere göre, olaylarda şu ana kadar 181 gösterici ile 56 polis memuru yaralandı. 500`ün üzerinde göstericiye, solunum güçlüğü çekmeleri nedeniyle ilk yardımda bulunulduğu belirtildi.
Doktor ile eczacıların bünyesinde bulunduğu sendika yönetimleri, polisin bu yoğunlukta gözyaşartıcı gaz kullanmasından şikayetçi oldular.

Sendikalar, güvenlik ekiplerinin başkent merkezini adeta ``gaz odasına`` çevirdiği değerlendirmesinde bulunuyorlar.

Bu arada, Atina merkezinde toplanan ``Bıkkınlar`` ile Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu`nun (ADEDY) bu akşam üstü saatlerinde yeni bir gösteri yapmayı planladıkları öğrenildi.

ADEDY, yaptığı açıklamada, ``Hükümetin göstericileri dağıtmak için kullandığı görülmemiş şiddeti kınadığını`` vurguladı ve çalışanları, hükümetin halk karşıtı önlemlerini protesto etmek üzere 19.30`da Sindagma Meydanı`nda toplanmaya çağırdı.

Yunanistan`da yeni kemer sıkma önlemlerini öngören Orta Vadeli Program dün mecliste onaylanmıştı. Bugün, programın uygulamaya konması için yapılacak yasal düzenlemeler oylanacak.

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir