• DOLAR 34.249
  • EURO 37.115
  • ALTIN 2957.68
  • ...
Yukarı Nurşin Camii Ramazan`da açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da 6 yıl önce temeli atıldığı halde maddi sıkıntılardan dolayı tamamlanamayan ve deprem dolayısıyla da inşaatına ara verilen Yukarı Nurşin Camiini, önümüzdeki Ramazan ayında ibadete açmak için çalışmalar devam ediyor.
 
"Bölgenin en büyük camilerinden biri olacak"
Çalışmalarla ilgili bilgi veren cami yetkilileri havaların ısınmasıyla çalışmaların tekrar başladığını belirterek, "Şu anda cami inşaatının kabası nerdeyse bitti. Şu gördüğünüz yer de ısıtma sistemidir. Van`da ilk kez bu camimizde uygulanıyor. Arkadaşlar şu anda bunun şabını döküyorlar şabdan sonra da halı gelecek. Ayrıca Nakış işleri devam etmektedir. Aşağı katlarda da fayans ve granit gibi işler şu anda yapılmaktadır. Lavabolar faaliyete girmek üzeredirler. Konferans salonumuz aynı şekilde bitme aşamasındadır. Camimizin kullanım alanı bin 875 metre karedir. Küllüye babındadır. Sadece iç kısmında 5 bin kişiyi rahat bir şekilde alacak kapasiteye sahiptir. Camimiz Bölgenin de sayılı büyük camilerimizden biri olacak. Üç kattan oluşmaktadır. Kur`an kursu, Konferans salonu, Gasılhaneler vs.ler var" dedi.
 
"İşlerimiz son aşamadadır"
Nakış ustası Şabettin Çamlık da, caminin nakış ve süsleme işlerini yürüttüklerini belirterek, "İşlerimiz bitmek üzeredir. 3 yıldır çalışmalarımız devam ediyor. Depremlerden dolayı çalışmalarımızda kısmi hasar meydana geldi. Nasip olursa 20 günlük işimiz kaldı. Yukarı kısımları bitirdik tavan altlarına geçtik. En zor yere geldik" dedi.
 
"Bu tasarımı ilk kez burada uyguluyoruz"
Yapılan işlemenin kendi tasarımları olduğunu ve ilk kez bu camide uyguladıklarını aktaran Çamlık Usta, "Buradaki, başka bir caminin resmini çekip getirip burada uygulama değil bunu araştırabilirsiniz. Bu kendi tasarımımızdır. Buraya özel tasarlanmış ilk defa burada uyguladık. Renk desen hat işleri hepsi bize aittir. Başka bir camimizde bu mevcut değil zaten önemli olan da budur. Biz buralı olduğumuz için `öyle bir şey yapalım ki başka yerde olmasın` dedik. Buranın tasarımı ve renkleri tamamen bize aittir" diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir