• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarihte Bugün: 30 Ekim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

30 Ekim’de dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

 1905: Aspirin ilk kez satışa sunuldu

Aspirin ilk kez satışa sunuldu. Ağrı kesici özelliği ile birçok hastalıkta yardımcı ilaç olarak kullanılan Aspirin, günümüze değin ilgisini kaybetmeyen nadir ilaçlardan biri olmuştur.

1918: Mondros Mütarekesi imzalandı

Birinci Dünya Savaşı’ndan yenik çıkan Osmanlı Devleti ile galip devletler arasında, şartları çok ağır olan Mondros Mütarekesi imzalandı. Bir ateşkes belgesi olan Mondros Ateşkes Antlaşması’nı Osmanlı Devleti adına Bahriye Nazırı Rauf Bey, Limni Adası’nın Mondros Limanı’nda 30 Ekim akşamı imzalamıştır. Mondros Ateşkes Anlaşması, Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkımından sonra kurulan Türkiye’nin çerçevesini çizen ilk uluslararası belge olarak önem taşır.

1973: Boğaziçi Köprüsü, trafiğe açıldı

Asya kıtasını Avrupa’ya bağlayan ilk köprü olan Boğaziçi Köprüsü, trafiğe açıldı. Boğaziçi Köprüsü ile İstanbul’da yeni bir dönem başlamış ve arkasından başka köprüler ve alternatif ulaşım yolu projeleri devreye sokulmuştur. Köprünün resmî adı, 2016 Askerî Darbe Girişimi sırasında köprüde hayatını kaybeden vatandaşların anısına “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” olarak değiştirilmiştir.

1983: Erzurum ve Kars’ta deprem

Erzurum ve Kars’ta meydana gelen depremde BİN 330 kişi öldü, 534 kişi yaralandı. Erzurum ve Kars arasında sabaha karşı şiddetli deprem oldu. 34 köy yok oldu, 12 köy oturulamaz hale geldi, binlerce kişi evsiz kaldı.

2014: Mescid-i Aksa kapatıldı

Terör rejimi, Batı Kudüs’te siyonist bir hahama yönelik silahlı saldırının ardından, ikinci bir bildirime kadar Mescid-i Aksa’nın tüm Müslümanlara kapatıldığını duyurdu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir