• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Doğu'da bazı illerin yüksek kesimleri beyaza büründü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Soğuk havanın etkisini artırdığı Doğu Anadolu Bölgesi illerinde Ağrı, Erzincan, Erzurum illeri yüksek kesimlerinde kar yağışının ardından dağlar ve ağaçlar beyaza büründü.

Sabah saatlerinde şehir merkezinde başlayan yağmur Ağrı'nın yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Meydana gelen yağış nedeni ile dağlar beyaza büründü. Ağrı'nın Diyadin ilçesi yüksek kesimlerinde bulunan köy ve yaylalarda etkisini artıran kar yağışı her tarafı beyaza bürüdü.

 

Erzincan'da yağmur yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Çayırlı ilçesinde karla kaplanan arazide koyun sürüsü mahsur kaldı.

Sabaha karşı başlayan yağmur Bayburt'un yüksek kesimlerinde kara dönüştü. Hava sıcaklığında düşüş yaşanan ilde Demirözü ilçe merkezi tamamen kar yağışının etkisi altına girdi. Kardan ilçe merkezi beyaz örtüyle kaplandı. Aydıntepe ilçesinde de kar yağışı köy ve yaylalarda etkisini artırdı. Kardan dolayı güzergâhlarda herhangi olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar şeklinde olacağı Iğdır, Ağrı ve Bayburt çevrelerinde yağmurlu geçeceği belirtildi.

Açıklamada sıcaklığın mevsim normallerinin 3 ila 8 derece altında seyredeceği bölgede beklenen yağışların Erzincan ve Erzurum çevreleri ile Ağrı’nın güneyinde yerel olarak kuvvetli yağmur ve sağanak, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ağrı illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, kuvvetli yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ile buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. Kuvvetli yağışların bölge genelinde akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklendiği açıklandı.

Gece en düşük sıcaklık, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 5, Kars'ta 4, Ağrı'da 0 derece olarak ölçüldü. Diğer illerde ölçülen hava sıcaklıkları ise Iğdır'da 1, Bayburt'ta 2, Erzurum'da 3, Erzincan'da ise 7 derece olarak ölçüldü.

Yapılan açıklamada, gün içinde hava sıcaklıklarının Bayburt'ta 5, Erzurum'da 6, Erzincan'da 7, Ağrı'da 8, Kars ve Ardahan'da 9, Iğdır'da ise 13 derece olması bekleniyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir