• DOLAR 34.211
  • EURO 37.831
  • ALTIN 2917.784
  • ...
Duyun Bu Feryadı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa`da tedavi gören Lösemi`li hasta yakınları seslerini duyurmak için Şanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde bir basın açıklaması yaptı.
 
Basın açıklamasını hasta yakınları adına Enes Bakırcı okudu.
 
Bakırcı Şanlıurfa Harran Üniversitesi Nefroloji Bölümü`nün 3 yıl evvel kapanmasından sonra şimdi de 10 yıldan fazladır Lösemi`li hastalara ve değişik kan hastalarına hizmet veren çocuk hematoloji bölümünün de kapanmayla karşı karşıya olduğunu belirterek, Harran Üniversitesi yetkililerinin duyarsızlığının, Sağlık Bakanlığı`nın sessizliğinin Lösemi hastalarını ve diğer kan hastalarını tedirgin ettiğini belirtti.
 
"Doktorumuz bu ay sonu giderse bizler çevre illere gitmek mecburiyetinde kalacağız" diyen Bakırcı, "Üniversite yetkilileri ve Sağlık Bakanlığı nezdinde yaptığımız görüşmeler sonuçsuz kalmıştır diye basına beyanda bulunmuşlardır. Üniversite yetkililerinin bu sözleri gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü 17 yıldır bir türlü bitirilemeyen üniversite hastanesi bunun en iyi örneğidir. Tedavi şartları çok ağır olan ve zaman zaman ilaç sıkıntısı çeken Lösemi ve Telasimi hastalarını çocuk hastanesine gelecek olan 1 hematoloji uzmanı doktorla tedavi etmek elbette çok zor olacaktır. Şartlar iyileştirilmezse elbette gelen doktorlar bu ağır yükün altında kalacak ve kısa zamanda onlarda tayin isteyerek başka illere gideceklerdir. Bu memlekette bu kadar önemli mevzular varken hükümet yetkilileri bu işe neden bir çözüm bulmuyor? Lösemi ve Telasimi hastası yakınları olarak bu feryadımızı duyun diye sesleniyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Hasta yakınları, Lösemi hastalarının ilaçlarını bulmakta zorlandıklarını ifade eden vali ile görüşmeye çalıştıklarını, ama valiliğin kendileriyle ilgilenmediğini belirtti.
 
Yetkililere seslenen hasta yakınları, bu soruna bir çare bulmalarını istedi.
 
Basın açıklaması yapan hasta yakınları sessizce dağıldı. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir