• DOLAR 34.225
  • EURO 37.841
  • ALTIN 2920.512
  • ...
İşitme engelliler kurum çalışanlarıyla daha rahat anlaşacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Memurların işitme engellilerle iletişimde yaşadığı sıkıntıya son vermek için, 1 ay içinde 25 kişiye haftada 2 gün belli saatler arasında verilecek olan işaret dili eğitimlerine başlanırken, özel bir GSM şirketinin salon ve kitapçık desteği sunduğu belirtildi.
 
Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği üyesi işitme engelliler öğretmeni Sinem Karataş Durmaz tarafından verilecek olan eğitimlerde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve aynı zamanda işitme engellilerle muhatap olan kamu personelleri hazır bulundu.
 
Kuruma gelen bir işitme engelliye nasıl yardımcı olunacağı ve yapmak istediği işlemlerin neler olduğu gibi konularda işaret dili eğitimlerinin verileceğini ifade eden Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği Başkanı Filiz Yörükoğlu, haftada 2 gün bu eğitimleri sürdüreceklerini kaydetti. Özel bir GSM şirketinin de kendilerine salon ve kitapçık desteğinde bulunduğunu anlatan Yörükoğlu, söz konusu eğitimin Van`da bir ilk olduğunu sözlerine ekledi.
 
Verilen eğitimle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellerin işitme engelli vatandaşlarla yaşadıkları iletişim sıkıntısı, en aza indirgemeye çalışılacak. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir