• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Etten sonra limon, tatlıdan sonra sirke tüketirseniz...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YEMEK SONRASI TATLI TÜKETECEKSENİZ ET SEÇİME DİKKAT!

Etten sonra tatlı tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken bir nokta da tatlı kadar et seçimidir. Et sonrası tatlı tüketmek isteyenlerin düşük yağ oranına sahip etler tercih etmesi gerektiğini söyleyen Pasta Şefi Didar Yanar, etin kalp ve tansiyon hastalıklarına yol açabileceğine vurgu yaptı. 'Et tüketirken iyi pişirilmesi ve kanlı kalmamasına dikkat etmelisiniz' diyen diyetisyen, etten sonra limon, tatlıdan sonra ise sirke tüketmenin avantajlarına da değindi.

ETTEN SONRA LİMON TÜKETİMİ KANSER RİSKİNİ ÖNLÜYOR

Etteki yağ ve tuz oranı kalp krizi riskini tetikler, bunun için etten sonra limon tatlıdan sonra sirke tüketmek riski düşürür. Limon önemli bir antioksidan olduğu için C vitamini açısından oldukça güçlüdür. Etin kanserojen etkilerinin azalmasında büyük rol oynar.

TATLI SONRASI SİRKE, HIZLI ACIKMA VE FAZLA YEME İSTEĞİNİ YOK EDİYOR!

Özellikle diyabet hastaları etten sonra tatlı tüketimine çok dikkat etmelidirler. Çünkü tüketilen tatlı kan şekerini hızlı ve kontrolsüz bir şekilde yükseltir. Tatlıdan sonra sirke tüketimi de sirkenin içerdiği asetik asit antiglisemik etki gösterir ve gastrit boşalma dediğimiz mide boşalması süresini uzatır. Böylece tatlı tüketiminden sonra oluşan hızlı acıkma ve fazla yeme isteğinin önüne geçebilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir