• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Tarihte Bugün: 28 Ekim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Ekim’de dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım; 

1636: İlk Amerikan üniversitesi Harvard kuruldu. Harvard Üniversitesi, ABD’de hâlâ eğitim vermekte olan en eski yükseköğretim kurumudur. (Harvard üniversitesi kuruldu)

1918: Çekoslovakya, Avusturya-Macaristan imparatorluğundan bağımsızlığını kazandı. Slovakya ve Çek Cumhuriyeti’nin ayrılmadan önceki ismi olan Çekoslovakya, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun Birinci Dünya Savaşı’nda yenilmesinden sonra, bugünkü Çek ve Slovakya topraklarında kurulmuştur. Çekoslovakya’nın yaşadığı bölünme; dünyada hiçbir sorun yaşanmadan ve tek bir kurşun atılmadan ortaya çıkan tek hükümranlık bölünmesidir. Bu modele Çekoslovakya tipi bölünme modeli denmektedir. (Çekoslovakya bağımsızlığını kazandı)

1984: Çin Komünist Partisi, ekonomik durumu düzeltmek amacıyla serbest girişime ve rekabete izin verileceğini açıkladı. Demir perdeyle ve devlet tekelciliği ilkesiyle yönetilen komünist rejimler, iflasın eşiğine gelmiş ve birtakım çıkış yolları arayışına girmişlerdi. Sovyetler Birliği çözümü tam liberal bir sisteme geçişte ararken Çin, orta bir yol bulma çabasına girmişti. (Çin Komünist Partisi serbest girişime ve rekabete izin verileceğini açıkladı)

2014: Karaman’ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında, su baskını nedeniyle çok sayıda işçi mahsur kaldı. İlçeye bağlı Güneyyurt beldesinde faaliyet gösteren, özel sektöre ait ocakta meydana gelen olayın ardından arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Günler süren arama kurtarma çalışmalarının ardından 18 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. (Maden ocağında kaza)

Bu haberler de ilginizi çekebilir