• DOLAR 34.218
  • EURO 37.869
  • ALTIN 2922.578
  • ...
Aşı Haftası etkinlikleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Dünya Aşı Haftası, Petrolkent Mahallesi'nde bulunan 6 Nolu Necat Nasıroğlu Sağlık Ocağı'nda Sağlık İl Müdürü Dr. İhsan Bodakçi'nın katılımıyla başladı.

 

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesinin bir girişimi olan Avrupa Aşılama Haftası'nın ilki 2005 yılında düzenlendiğini hatırlatan Bodakçi, bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan aşı haftasının Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2013 yılından itibaren "1.Dünya Aşı Haftası" adı ile yapılmasına karar verildiğini söyledi.

 

Aşı haftasının hedefine değinen Bodakçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aşı haftasının hedefi, sağlık personelin aşılama hizmetleri konusunda duyarlılığın artırılması, toplumun aşılama konusunda farkındalığın artırılması yolu ile 5 yaş altındaki eksik aşılı ve aşısız çocukların aşılarının tamamlanması ve erişkinlerde aşılanma talebinin artırılmasıdır.

 

Aşılama hizmetlerinin, bebekleri, çocukları veya erişkinleri enfeksiyona yakalanma riskinin en fazla olduğu dönemden önce aşılayarak, bu hastalıklara yakalanmalarını önlemek amacı ile yürütülen önemli bir temel sağlık hizmeti olduğunu vurgulayan Bodakçi, "Ülkemizde aşı ile korunabilen hastalık sayısı 13'dür. Bu yıl 22-27 Nisan tarihleri arasında Avrupa ülkeleri ile birlikte 8'incisi düzenlenecek olan Aşı haftasında sağlık personeli ve toplumun, aşı ile korunabilir hastalıklar konusundaki hassasiyetinin artırılması ve bilgilendirilmesi, gezici ekiplerle saha tarama çalışmalarına hız vererek öncelikle 5 yaş altındaki eksik aşılı çocukların aşılarının tamamlanması, aşılama hizmetine yeterince ulaşamayan gruplara ulaşılmasının sağlanması Batman İl Sağlık Müdürlüğü olarak esas hedefimizdir."

 

Öte yandan Batman'da 6 Nolu Necat Nasıroğlu Sağlık Ocağı'nda başlayan aşı çalışmalarının il genelin de aşı uygulamaları aile sağlığı merkezlerinde ve hastanelerde yapıldığını ifade eden Bodakçi, aşıların sadece hafta boyunca değil her zaman devamlılığını sürdürmek amacı taşıdığını söyledi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir