• DOLAR 34.174
  • EURO 37.768
  • ALTIN 2913.924
  • ...
`Siyaset güçlü olduğu zaman ülke güçlü olur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu`nun ve Prof. Bayram Coşkun`un katılımı ile Siyaset Akademisi dün start aldı. Programa AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin ile il ve ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Siyaset akademisini, sadece AK Parti üyesi olanların değil, siyasetle ilgilenen herkesin takip ettiğini ifade ederek, Türkiye`de siyaset akademisi konusunda önemli bir sürecin başlatıldığını dile getirdi.
 
Türkiye`de siyaset güçlenmeli
Soylu, Türkiye`de siyaset güçlü olmadığı için 1960 darbesi ve 1971 muhtırasının yanı sıra 1980 darbesi ve 28 Şubat sürecinin yaşandığını ifade etti. Soylu, şöyle devam etti: "Türkiye`nin en temel meselelerinden biri, siyasettir. Çünkü siyaset güçlü olduğu zaman o ülke güçlü olur. Siyaset kurumsallaştığı zaman o ülkenin meselesinin tartışılması çok doğru bir zeminde olur. Siyaset kuvvetli olduğu zaman, esas itibariyle sadece ülke güçlü olmaz, millet de güçlü olur. Yani millet dediğiniz unsurun fertlerini, toplumun kendi meselelerini aktarabilmesinin en iyi yolu siyasettir. Başka bir yolu yoktur. Siyaset bir taraftan milletvekillerinin, bir taraftan belediye başkanlarının, bir taraftan da siyaset yapıcılarının denetleme mekanizmasıdır."
Soylu, sadece siyasi partilerin değil, Türkiye`de birçok üniversitenin, "siyaset okulları", "siyaset akademileri" adı altında bu süreci ciddi şekilde takip ettiklerini vurgulayarak, "Bu önemlidir. Siyaseti bilgiyle donatmak, oradaki temel bilgileri kendi içimizde paylaşmak ve bundan sonra da geleceğimiz görevlerde, takip edeceğimiz siyasette doğru bilgiyle donatılarak, gelecek nesilleri inşa etmek, bizim en temel grevlerimizden biridir. Vatandaşlık görevimizdir, insanlık görevimizdir" diye konuştu.
 
Daha sonra söz alan Prof. Bayram Coşkun`un yerel yönetimler konusunda verdiği iki saatlik eğitimin ardından Siyaset Akademisi`nin ilk gününün bittiği öğrenildi. Siyaset Akademisi mezunları arasında yapılacak sınavda Türkiye birincisi Başbakanla yurt dışı gezisi, ikincisi yurt içi gezisi kazanacağından katılımcıların akademiye yoğun katılım gösterdiği öğrenildi. (Mehmet Mikyas - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir