• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Barzani'den çok sert PKK açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ortadoğu Araştırma Enstitüsü (MERI) tarafından gerçekleştirilen panelde konuşan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki hava operasyonları hakkında konuştu

Operasyonların nedenini PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığına bağlayan Barzani  PKK'nin Kürdistan Bölgesi için büyük bir baş ağrısı olduğunu belirtti.

PKK’nin Türkiye topraklarında hiçbir eylem yapamadığını ve o kaosu Kürdistan Bölgesi topraklarına taşıdığını söyleyen Neçirvan Barzani, “Eğer PKK bu sorunları meydana getirmese biz Türkiye’ye rahat bir şekilde ve yüksek bir sesle; ‘Bunu yapmaya hakkın yok’ diyebiliriz. Ancak PKK ne Kürdistan Bölgesi Hükümeti kurumlarının kararlarına saygı duyuyor ne de Kürdistan Parlamentosu’nun hiçbir kararına bağlı kalıyor. Başından beri çok açık bir şekilde Kürdistan Parlamentosu ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne karşıtlık yapıyor. Türkiye’ye ne yapalım? PKK kendi siyasetini gözden geçirmeli ve Kürdistan Bölgesi’ni Türkiye ve İran saldırılarının kaynağı yapmamalı” ifadelerini kullandı.

Neçirvan Barzani, “Sadece sınır bölgelerinde değil, Irak’ın içinde de PKK baş ağrısı oldu. Şengal’deki durumun normalleşmesine yönelik anlaşmanın uygulanmamasının ilk nedeni PKK” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir