• DOLAR 34.243
  • EURO 37.81
  • ALTIN 2933.49
  • ...
Ölüm yoluna tepki yağıyor - Foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl-Muş karayolu Kuru dere köyü girişi ile Kervansaray mevkii arasındaki yolda yaşanan onlarca ölümlü kazanın, genellikle yolun bozukluğundan kaynaklandığını belirten vatandaşlar, "Bu ölüm yoluna çare bulunmasını istiyoruz" dedi.
 
İlke Haber Ajansı`na konuşan Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) yetkilileri ve vatandaşlar, yoldan kaynaklı kazaların olmaması için yetkililerin ivedilikle harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
 
"Bu kazaların yoldan kaynaklı ihmallerden olduğu kanaatindeyiz"
Hür Dava Partisi Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, "Bir kaç gün önce burada 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kendilerine Allah`tan rahmet diliyorum. Bu kazaların yoldan kaynaklı ihmaller sebebiyle yaşandığı kanaatindeyiz. Daha öncede trafik sorununun olduğunu dile getirmiştik. Bir türlü sağlıklı önlemler alınamıyor. Bu yol şehirlerarası bir yol. Güvenlik şeridi yok. İnsanların ve yüzlerce öğrencinin kullandığı bu yolun, ne bir kaldırımı, ne de yayalar için bir tedbir var. Yetkililerin tez zamanda buraya çare bulmasını istiyoruz`` dedi.
 
"Şehir içinden geçen bir yolda yaya yürüyüşü için kaldırım olmaması Allah`tan revamıdır"
Hür Dava Partisi Bingöl Başkan Yardımcısı Vahit Eser ise, "Bingöl`ümüzde trafik kazaları nedeniyle çok elem verici kazalarla irkildik. Daha kaç gün önce 4 bayan kardeşimizi burada kaybettik. Yetkililerin bu konuda duyarlı olması lazım. Allah tan revamıdır, şehir içinde geçen bir yolda yaya yürüyüşü için kaldırım olmasın? Buyurun sizde görüyorsunuz, yayalar için hiçbir tedbir yok. İnsanlar trafikle iç içedir. İnsanlarımız bu yolda nasıl yürüsün? Biz onlarca insanımızı trafik canavarına kurban veriyoruz. Bu ihmale bir son verilsin diyoruz`` ifadelerini kullandı.
 
"Hemen hemen her ay burada kazalar oluyor"
Kazaların yaşandığı yerde bulunan petrolde çalıştığını belirten Timur Bozkurt, "Hemen hemen her ay burada kazalar oluyor. Geçenlerde bir araç ablama da çarptı. Bir aydır yoğun bakımda yatıyor. Her hafta burada kaza oluyor. Burada ne bir yan yol var. Şehirlerarası yol olmasına rağmen yayalar için bir tedbir yok. Yayalara yönelik kaldırımda yok. Yolun sağında ve solunda yerleşim yerleri mevcut. Binlerce insan burada yaşıyor. Bu yolda ne bir işaret, ne bir ikaz var. Yetkililerin gerekli tedbirleri alması lazım" şeklinde konuştu.
 
"Bu yoldan binlerce öğrenci gelip-geçiyor, yol güvencesi yok"
Ölüm yolunu devamlı kullandıklarını ifade eden Erdal Salvarış, "Bu yolda çok sayıda kaza yaşanıyor. Ben de burada oturuyorum. Bu yoldan binlerce öğrenci gelip-geçiyor. Yol güvencesi yok. Yaya kaldırımı yok. Biran önce buraya bir önlem bulunması lazım" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir