• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mısır’dan Sudanlı tüm taraflara itidalli olma çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı’nın Facebook hesabından yapılan açıklamada, Mısır’ın kardeş Sudan’daki son gelişmeleri yakından takip ettiği ifade edilerek, Sudan halkı için istikrar ve güvenliği sağlamanın ve mevcut zorluklarla bu kardeş ülkenin güvenliğini garanti edecek şekilde başa çıkmanın önemi vurgulandı.

Sudan’ın güvenlik ve istikrarının, Mısır ve bölgenin güvenlik ve istikrarının ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Mısır, Sudanlı kardeş tüm tarafları sorumluluk ve itidal çerçevesinde, ülkenin yüksek çıkarlarına ve ulusal uzlaşmaya öncelik vermeye çağırıyor” denildi.

Ne olmuştu?

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, sivil ve askerlerden oluşan Egemenlik Konseyi ve hükümeti feshederek olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiğini açıkladı.

Burhan ayrıca, anayasal belgenin bazı hükümleri üzerindeki çalışmaların askıya alındığını duyurdu.

Sudan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı, sabah saatlerinde Başbakan Abdullah Hamduk’un yanı sıra geçiş hükümetinde bazı bakanlar ve ülkeyi yöneten koalisyon hükümeti ortağı parti liderlerinin ordu tarafından gözaltına alındığını ve bilinmeyen bir yere götürüldüğünü açıkladı.

Bakanlık, askeri güçlerin Hartum’un Omdurman bölgesindeki radyo ve televizyon merkezini basarak, çok sayıda çalışanı gözaltına aldığını da duyurdu.

Gelişmelerin ardından sokağa çıkan halkla Sudan ordusu karargahı önündeki askerler arasında çatışma çıktığı ve 12 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir