• DOLAR 32.541
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2493.639
  • ...
SON DAKİKA
Batman’da gıda denetimi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün’ün de katıldığı denetimlerde hijyen, ambalajı bozulmuş ürünler, etiket bilgileri, gıdaların son tüketim tarihleri kontrol edildi.

 

Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Gün, bakanlık talimatı doğrultusunda ülke genelinde olduğu gibi Batman’da da denetimlerini yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Denetimlerinin yılın 365 günü devam ettiğine işaret eden Gün, 6 ekipten oluşan bir denetim ekibi tarafından denetimlerin yapıldığını anlattı.

Mehmet Gün

“15 işletmeye bir milyona yakın para cezası kesildi”

Denetimlerde çok sayıda iş yerine para cezası kesildiğini belirten Gün, “Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’nin eşliğinde gıda denetim seferberliği kapsamında bir kampanya başlatıldı. Bu kampanya kapsamında özellikle gıda üretim, tüketim ve satış yerlerine yönelik denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. 2021 yılı itibariyle şu ana kadar Batman’da bulunan 2 bin 882 işletme denetlendi. Bu denetimler sonucu 5996 sayılı kanuna uymayan toplam 15 işletmeye bir milyona yakın para cezası kesilmiştir.” dedi.

“Gıda kırmızı çizgimiz”

Özellikle yeni kanuna göre gıda denetimlerinde kurallara uymayanlara ağır cezai işlemlerin uygulanacağını vurgulayan Gün şöyle devam etti:

“Denetim sırasında şu ana kadar 500 kilo ürün imha edilmiştir. Gıda denetimlerimiz bizim için kırmızı çizgidir. Gıda denetimlerinde kesinlikle taviz verilmeyecektir. Denetimler seferberliği her noktada bütün ekiplerimizle devam edecektir. Kurallara uymayanlar tespit edildikleri gibi cezai müeyyideleri uygulanacaktır. Özellikle şunu da ifade etmek istiyoruz; asıl gıda denetçilerimiz bizim tüketicilerimizdir. Her gün ya market ya da üretim yerlerindedirler. Buralarda uygunsuz gördükleri durumu Alo 174 gıda hattına veya whatsapp numaralarımıza bildirdikleri takdirde gerekli bütün işlemler yapılacaktır.”

Haydar Kızılkan

“Her zaman böyle denetlemelerin yapılmasını isteriz”

Denetimlerin yapılmasından yana olduklarını söyleyen fırın işletmecisi Haydar Kızılkan, “Bugün Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri fırınımızı denetleme geldiler. Çok şükür bir sıkıntı yok. Hijyen olarak yerimiz iyidir. Kontrolde yerimizi temiz buldular ve bize de teşekkür ettiler. Her zaman böyle denetlemelerin yapılmasını bekleriz.” diye konuştu.

Kerim Tanık

“Denetlemelerden memnunuz”

İş yeri denetlenen bir yemek fabrikası işletmecisi Kerim Tanık ise şunları söyledi:

“Tarım Müdürlüğünden bizi denetlemeye geldiler. Çok şükür ufak tefek eksiklerden başka bir eksiğimiz yok. Eksiklerimizi de tamamlıyoruz. Zaten sürekli denetleniyoruz. Yapılan denetlemelerden memnunuz. Denetlemede yemek numunelerimize, temizliğimize, et ve kuru gıdalarımızın tarihlerini kontrol ettiler. Varsa eksik bir şey uyarıyorlar ama çok şükür şu ana kar bir cezamız yok.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir