• DOLAR 32.518
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2421.857
  • ...
Tarihte Bugün: 24 Ekim!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1596: Osmanlı İmparatorluğu ile Avusturya arasında Haçova Meydan Muharebesi yapıldı. Üç gün süren Haçova Meydan Muharebesi, Osmanlı Ordusu’nun, Avusturya Arşidüklüğü ve Erdel Krallığı kuvvetlerine karşı zaferi ile neticelenmiştir. (Haçova Meydan Muharebesi)

 

1904: New York metrosu açıldı. Türkiye ise metro ile 1980’li yıllarda tanışacaktır. Aradaki bu bunca yıllık fark ise bilim ve teknolojik fark olacak; cumhuriyet’in kazanımları şapka, kravat ve papyonla sınırlı kalacaktı. (New York metrosu açıldı)

 

1979: Sıkıyönetim 19 ilde 2 ay daha uzatıldı. 12 Eylül Darbesi’ne götüren süreçte karışıklıklar ve olaylar, sıkıyönetimin genişletilerek uzatılmasıyla da durulmuyordu. Nihayetinde de ordu, devlet nizamının bozulduğunu ve hükümetin asayişi sağlayamadığını gerekçe göstererek yönetime el koyuyordu. Hâlbuki sıkıyönetimde ordu asayişi sağlamakla görevlendirilmiş ve her ne hikmetse darbeden hemen sonra sağladığı asayişi darbeden bir gün önce sağlama becerisi gösterememişti. Bu da darbe isteyen derin güçlerin, olayları bilerek körükledikleri ihtimalini akıllara düşürmüş ve yıllarca tartışılmıştı. (Sıkıyönetim 19 ilde 2 ay daha uzatıldı)

 

1996: Bir süre önce ölmüş olan işadamı Vehbi Koç’un cesedi Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki mezarı açılarak çalındı. Fidye için mezardan ölüyü kaçırmak dünya üzerinde bir ilk olarak değerlendirildi ve basın bunu günlerce trajikomik bir malzeme olarak işledi. Ama bu hadise aynı zamanda değerlerinden, inancından koparılan kimselerin ne kadar canavarlaşabileceklerini de gösteriyordu. Kıblesini batıya çeviren laik seküler zihniyetin iflah olmayacağı, kendileri ile birlikte toplumu da manevi bir felakete sürüklediği yaşanan sosyal vakalarla ortaya çıkıyordu. (Vehbi Koç’un cesedi çalındı)

 

1996: Osmaniye, Türkiye’nin 80’inci ili oldu. (Osmaniye, Türkiye’nin 80’inci ili oldu)

 

1996: Birinci Avrasya İslam Şurası Türkiye’de toplandı. Avrasya İslam Şurası, daha ziyade Avrasya bölgesindeki Müslüman ülke ve toplulukların İslam dini ile ilgili kurum ve kuruluşları arasında, din hizmetleri ve eğitimi alanlarında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik bir girişimdir. (Birinci Avrasya İslam Şurası Türkiye’de toplandı)

 

2003: Madrid’de düzenlenen Irak’ın yeniden yapılanmasıyla ilgili konferansta, bağışçı ülkeler 33 milyar dolar bağış sözü verdi. Önce yıkmak için bir araya geldiler ve yıktılar. Daha sonra yeniden yapılandırma için sadaka verdiler. Peki, öldürdükleri bir milyon Iraklıyı tarihin hafızasından kaç paraya silecekler? (Irak için 33 milyar dolar bağış sözü)

 

2014: Bangladeş’teki faşist hükümet, Abdulkadir Molla’dan sonra bir başka liderin daha şehid edilmesinden sorumlusu oldu. Hakkındaki iftiralar ve İslami kimliğinden dolayı hapiste tutulan Bangladeş Cemaat-İ İslami’nin 92 yaşındaki lideri Ğulam Azzam vefat etti. (Ğulam Azzam vefat etti)

 

2016: İstanbul Esenler’de bulunan Doğruhaber Gazetesi ve Rehber TV’ye yönelik silahlı ve molotoflu saldırı gerçekleşti. Binanın camlarına isabet eden kurşunlar maddi hasara yol açtı. Saldırının Doğruhaber Gazetesi’nin günlüğe geçmesinden bir hafta önce gerçekleştirilmesi, karanlık odakları işaret ediyordu. (Doğruhaber Gazetesi ve Rehber TV’ye saldırı)

Bu haberler de ilginizi çekebilir