• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
MİT'in MOSSAD casus operasyonunda Bitcoin detayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başta ABD olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde kara para aklama amacıyla kripto paraların kullanıldığı tartışılırken, Türkiye'de de Bitcoin'in (BTC) casuslar tarafından kullanıldığı ortaya çıktı

Casuslar yakalanmamak için Bitcoin kullandı
Kaynaklardan edinilen bilgilere göre istihbarat ağı, Türkiye'deki Siyonist İşgalci rejim muhalifleri takip ederek bu kişiler hakkında raporlar hazırlayarak Siyonist İşgalci rejime iletiyordu. Casusluk suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan ve tutuklanan zanlıların, ödemeleri takip etmemek için nakit veya Bitcoin (BTC) kullandıkları iddia ediliyor.

İstihbarat kaynaklarının verdiği bilgiye göre, 7 Ekim 2021'de MİT'nin sistemli takibi sonucu gerçekleştirilen meçhul operasyonda yakalanan 15 MOSSAD casusu, Western Union ve Moneygram gibi para transferi şirketlerinden biyografileri karşılığında ödeme aldı. ve Bitcoin'in (BTC) de ödendiğini bildirdi. ödeme için de kullanılmıştır. Casusların, canlı kurye sistemi olarak tanımlanan sistemi kullanarak elden ödeme aldıklarının yanı sıra, Türkiye'deki havale, kuyumcu, market gibi yurt dışından havale işlemi yapabilen noktalardan da ödeme aldığı belirlendi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir