• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
"Göz Enfeksiyonu Hastalığı"ndan korunmak için ne yapmalı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Özellikle ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde sıkça görülen göz enfeksiyonu şikayetleri hakkında konuşan Göz Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sinan Çamçi, hastaların çevrelerine, hijyene dikkat edip mutlaka göz doktorlarına periyodik olarak muayeneye gelmelerini önerdi.

 

Göz enfeksiyonu hakkında bilgiler veren Çamçi, "Göz enfeksiyonu; gözde kızarıklık, yanma, batma, çapaklanma, bulanık görme ve göz hareketlerinde ağrı gibi şikayetlerle seyredebilir. Bunun şiddet seviyesi, hafiften şiddetliye kadar değişebilir. Bu durum hastanın konforunu bozar. Gözün kızarması enfeksiyonun en büyük belirtisidir. Hastanın bu durumda kesinlikle göz doktoruna başvurması gerekir. Fakat öncesinde tüm hastalıklarda olduğu gibi hasta kendi başına ilaç kullanmamalıdır. Çünkü her kızarıklık, göz enfeksiyonu değildir. Bu durumun altında başka sorunlar da çıkabilir. Tanıya geç varma, tedaviye de geç ulaşmaya neden olur." ifadelerini kullandı.

"Özellikle el ve parmak hijyenine dikkat edilmeli"

Göz enfeksiyonuna daha çok çevresel etmenlerin sebep olduğunu belirten Çamçi, "Özellikle Mardin gibi tozlu bölgelerde göz enfeksiyonu ve kirpikte iltihaplanmaya bağlı sorunlarla karşılaşılabiliyor. Enfeksiyonlar; iklim, hava koşulları, parmak ve eller vasıtasıyla çabuk bulaşabiliyor. Okul ve kreşler gibi alanlarda bu tür vakalar çokça görülebiliyor. Yani genel olarak hijyene dikkat edilmeli." şeklinde konuştu.

"Göz enfeksiyonlarının tedavisi hekim kontrolünde olmalı"

Göz Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sinan Çamçi

Tedavi süreciyle ilgili konuşan Çamçi, hastaya göz enfeksiyonu teşhisi konulduktan sonra izlenilen yolu şu cümlelerle anlattı:

Göz enfeksiyonu teşhisi konulan hastaya, antibiyotikli ya da gözyaşı damla ve merhemler vererek tedavi edip takibini yapıyoruz. Bu enfeksiyon, boğaz enfeksiyonu gibi kısa sürede değil uzun süreli tedaviyle devam edebiliyor. Bu açıdan tedavinin göz hekimi kontrolünde olması faydalıdır. Bazı enfeksiyonlar 4 aylık tedaviyle sonuçlanabiliyor. Yani her enfeksiyonun şiddeti ve tedavisi aynı olmayabiliyor.

"Yılda en az bir kere göz muayeneleri yapılmalı"

Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında göz enfeksiyonlarında artış olabildiğini söyleyen Çamçi, "İçerisinde bulunduğumuz sonbahar mevsiminde göz enfeksiyonları hastalıklarında artışlar oluyor. İnsanlar çevreye ve hijyene dikkat etmeliler. Kontak lens gibi günlük çıkarılan lens kullanan insanlar lenslerini günlük olarak çıkarmalı ve bu lensle uyumamalılar. Toplumumuzun hemen hemen yarısı göz doktoruna gitmiyor. İnsanlar periyodik olarak 6 ayda ya da yılda bir mutlaka göz kontrollerini yapmalılar." dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri