• DOLAR 34.55
  • EURO 36.015
  • ALTIN 3006.52
  • ...
Kombi bakım sezonu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kombilerin bakımlarının periyodik olarak yapılması ve sürekli kontrol altında tutulması gerektiğini dile getiren doğal gaz ısıtma ve soğutma teknisyeni İrfan Onurcan, kombi arızalarında olduğu gibi kombi bakımında da bir uzmandan destek alınmasının önemine dikkat çekti.

Müşteriler, "Kombi bakımlarını yaptırdığı zaman yüzde 20-30 gibi bir yakıt tasarrufu olur, faturam azalır şeklinde anlıyorlar.” diyen Onurcan, “Faturadaki düşüş değil bu, bu tasarruf, örneğin 300 TL fatura geliyorsa yine 300 TL fatura gelir ancak daha fazla ısı sağlanır.” şeklinde bir izahta bulundu.

Kombi bakımını yaptırmak neden önemli?

Uzun vadede yüklü bir masraftan kurtulmak için kısa vadede cüzi bir miktar olan kombi bakımının yaptırılması gerektiğini ifade eden Onurcan, zamanında yapılmayan bakımdan dolayı kombinin zarar görebileceğine dikkat çekti.

Kombi bakımının önemine dikkat çeken Onurcam, “Kombinin genel performansı sağlamak ve cihazımızın daha iyi çalışmasını sağlamak için yaptığımız bir işlemdir. Bu işlem yapıldıktan sora kış ayına rahat bir şekilde girebiliriz. Kombi bakımını her yıl yapmamız önem arz ediyor. Fanın temizliği yapılmadığında fanın içindeki tozlar kademe hızını yavaşlatıyor ve bu şekilde parçayı değiştirmek zorunda kalıyorsunuz.” şeklinde konuştu

Kombi bakımı yüzde yüz yakıt tasarrufu sağlar mı?

Kombi bakımının sadece yüzde 30 civarında bir tasarruf sağladığına dikkat çeken Onurcan, Kombi bakımının cihazın parça ve genel performansını etkilediğini, tasarruf olursa dahi sadece yüzde20-30 gibi bir tasarruf sağlayabileceğini ifade etti.

Evimizde doğal gaz tasarrufu yapmak istiyorsak ne yapmalıyız?

Evde doğal gaz tasarrufu sağlayabilmek için gerekli işlemleri sıralayan Onurcan, yapılması gerekenleri şu şekilde anlattı:

Birinci aşamada kombi bakımının her yıl yapılması gerekiyor. 2’nci aşamada ise peteklerin arkasına ısı yalıtım levhaları yerleştirebiliriz. Bu 1,5-2 metrelik levhaları teknik malzeme satan yerlerde bulabiliriz.  Kombinin dışarda kalan tesisat borularını ısı yalıtımlı kılıflarla sarabiliriz. Termostatik vana kullanımı ve petek temizliğini de öneriyoruz. Bazı müşterilerimiz yakıt tasarrufu sağlaya bilmek için gündüzleri kombilerini kapatıp akşamları açıyorlar, biz bunu önermiyoruz. Yapılması gereken şey 40-50 dereceyle kullandıkları kombiyi gündüz evi havalandırdıktan sonra 30-35 derecede kullanmaları daha uygun olur bu şekilde kombi akşamları istenilen sıcaklığa daha erken girmiş ve tasarruf sağlanmış olur.

Kombi bakım ücretleri ne kadar, garanti kapsamın da mı?

Kombi bakımı ücretinin garanti kapsamında olmadığı için müşterilerin kendi cebinden ödemek zorunda kaldığına dikkat çeken Onurcan, şu önerilerde bulundu:

Kombi bakım ücreti yetkili servislerde daha pahalı ama özel servislerde cüzi bir miktara yapılıyor, mesela biz sadece 100 TL karşılığın da kombinin her türlü bakımını yapıyoruz. Kişinin işletme ruhsatı ve vergi levhası yoksa kombinizin bakımını yaptırmayın. Yetkili serviste yâda güvendiğiniz ve belgesi olan özel bir serviste yaptırın. Yetkili olmayan birine bakım yaptırdığınızda cihazı bozabilir, parçaların yerlerini değiştirebiliyorlar. Sağlam parçayı söküp arızalı parça koyabiliyorlar. Son zamanlarda bu amaçla müşterilerin evine girip hırsızlık yapıp insanlara zarar verenler dahi var. Halkımızı uyarıyoruz. Lütfen dikkatli olsunlar, güvenmedikleri kişileri içeri almasınlar.”(İLKHA) 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir