• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
SON DAKİKA
MEB personel alımı başvurusu ne zaman başlayacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı yapacağını duyurdu. Alıma dair başvurular henüz başlamazken, bu süreçte toplamda 260 kişinin istihdam edileceği açıklandı. MEB personel alımı kapsamında adaylar KPSS puanları ile fizyoterapist, aşçı ve aşçı yardımcısı pozisyonları için başvuru yapabilecekler.
 

MEB personel alımı başvuru sürecinde adaylar başvuru işlemlerini e-Devlet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı, Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti üzerinden yapabilecekler.

 

MEB personel alımı başvuru şartları

1.1 Genel Şartlar

* 2020 yılı KPSS lisans düzeyinde KPSSP3, ön lisans düzeyinde KPSSP93, ortaöğretim
düzeyinde KPSSP94 puan türlerinden puan almış olmak.

* 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları
taşımak.

* Devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak.

* Olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnamelerle kamu görevine
son verilmemiş olmak.

* Mesleğin ifasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığını, tam teşekküllü sağlık kurumlarından
alınacak sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek.

* Sağlık Bakanlığından onay almış psikoteknik belgesi vermeye yetkili merkezlerce düzenlenmiş
psikoteknik raporuna sahip olduğunu belgelendirmek.

* Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

1.2 Özel Şartlar

a) Sözleşmeli Fizyoterapist
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon veya Fizyoterapi lisans
programlarından mezun olmak.

b) Sözleşmeli Destek Personeli (Aşçı ve aşçı yardımcısı)

* Lisans düzeyinde;

Aşçılık, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği/Yiyecek ve
İçecek İşletmeciliği lisans programlarının birinden mezun olmak ya da herhangi bir lisans programından
mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu
belgelendirmek.

* Ön Lisans düzeyinde;

Aşçılık, Gemi Aşçılığı, Hazır Yemek ve Aşçılık, Yemek Pişirme Teknikleri, Gastronomi ve
Mutfak Sanatları Yiyecek İçecek İşletmeciliği/Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği programlarının birinden
mezun olmak ya da herhangi bir ön lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan
sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.

* Ortaöğretim düzeyinde;

Ortaöğretim kurumlarının aşçılık veya mutfak bölümlerinden mezun olmak ya da herhangi bir
ortaöğretim programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine
sahip olduğunu belgelendirmek

Bu haberler de ilginizi çekebilir