• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Un, yağ ve süt satışı sınırlandırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Migros gibi Türkiye’nin her yerinde şubesi bulunan firma dahil olmak üzere bazı marketlerdeki temel gıda ürünlerine satış sınırlaması getirilirken müşterileri bu uyarıları fotoğraflayarak sosyal medyada paylaştı. Bu durumu sosyal medyada “denetle” adıyla vatandaşlardan gelen şikayet fotoğraflarını paylaşan twitter sayfası gündeme taşıdı.

YAĞ,SÜT VE UN ÜRÜNLERİN SATIŞI SINIRLANDIRILDI

Yağ, süt ve un gibi temel ihtiyaç kapsamında bulunan bu ürünlerin satışına adet sınırlandırılması getirildi. Migros Market’teki süt reyonunda “Migros UHT tam yağlı süt satışları 4 adet ile sınırlandırılmış” ifadeleri yer alırken bununla beraber gelen diğer fotoğraflarda da benzer uyarılar yer aldı.

KAMPANYA MI YOKSA KITLIK MI?

Vatandaşlar yorumlarda birbirine kıtlık uyarısında bulunurken hangi genelgeye ya da tebliğe göre bu sınırlandırmanın yapılabildiğinin sorusunu aradılar. Bazı vatandaşlar ise yakın zamanda bu ürünlere zam geleceğini öne sürerken marketlerin stokçuluk yaptığını iddia ettiler.  Söz konusu olayla ilgili kampanya dahilinde böyle uygulamaların sürekli yapıldığı ve büyütülecek bir durumun olmadığı da yer aldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir