• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Gazzelilerden Siyonist zindanlarındaki mazlumlara destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Cihad Hareketinin çağrısıyla onlarca Filistinli cuma namazını kılmak için Uluslararası Kızılhaç Komitesinin Gazze'deki binası önünde toplandı.

Burada cuma hutbesini İslami Cihad Hareketinin Sözcüsü Davud Şihab okudu.

Şihab, Siyonist rejim hapishanelerindeki Filistinli tutukluları selamladığını belirterek, "Tutukluların serbest bırakılması için Filistin direnişi tüm seçenekleri ve araçları kullanmaya ve işgalci Siyonist rejim ile yüzleşmeye hazır." ifadelerini kullandı.

Cuma namazının ardından konuşan Şihab, İslami Cihad'ın açlık grevindeki Filistinli tutuklular konusunda iki gündür tüm taraflarla görüştüğünü söyledi.

Görüşmelerde ara buluculuk yapanların açlık grevi uzarsa mahkumların hayatının tehlikeye gireceğini vurguladığını aktaran Şihab, böyle bir duruma müsaade etmeyeceklerini dile getirdi.

Şihab, İslami Cihad ve Hamas yöneticilerinin dün bir araya gelerek Siyonist rejim hapishanelerindeki Filistinlilerin durumunu istişare ettiğini belirterek, "İki Hareket israil hapishanelerindeki Filistinli mahkumları desteklemek için atılacak tüm adımlar konusunda anlaştı." ifadelerini kullandı.

Siyonist rejim hapishanelerindeki İslami Cihad Hareketi mensubu 250 tutuklu, kendilerine uygulanan cezai işlemlerin sürmesine tepki olarak, 13 Ekim'de süresiz açlık grevine başladıklarını duyurmuştu.

Gilboa Hapishanesi'nden firar eden İslami Cihad mensupları ayrı hücrelere konulmuş ve haklarında cezai işlemler uygulanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir