• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ülkü Ocakları Veda Hutbesi`ni tahrif etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Kutlu Doğum ayı nedeniyle Ülkü Ocakları tarafından Tarsus ve Çamlıyayla`da Cuma Namazı çıkışında vatandaşlara ve esnafa dağıtılan Veda Hutbesi`nin eksik ve yanlış olduğu ortaya çıktı.
 
Tarih`te ilk İnsan Hakları Beyannamesi olarak kabul edilen Veda Hutbesi`nin içerisinde yer alan ve özellikle ırkçılığın yasaklandığı "Ey insanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Adem`in çocuklarısınız, Adem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah`tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız O`ndan en çok korkanınızdır. Azası kesik siyahî bir köle başınıza amir olarak tayin edilse, sizi Allah`ın kitabI ile idare ederse, onu dinleyiniz ve itaat ediniz" bölümünün Ülkü Ocakları tarafından dağıtılan Veda Hutbesi`nde olmaması akıllarda soru işaretine neden oldu.
 
Öte yandan Ülkü Ocakları tarafından dağıtılan Veda Hutbesi`nde "Ey mü`minler! Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah`ın kitabı Kur`ân-ı Kerim ve Peygamberin sünnetidir" bölümü açıkça değiştirilerek, "Mü`minler! Size bir emanet bırakıyorum ki, ona sıkı sarıldıkça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanet, Allah`ın kitabı Kur-ân`dır" şeklinde yer alması, `peygamber efendimiz adına yapılan bir etkinlikte, peygamberimiz (sav) sansürlenerek tahrif edildi" şeklinde yorumlandı.
(A. Hakim Kurt - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir