• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
Gaziantep’te çiftçilere tohum ve gübre desteği verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Daha önce çiftçilere 9 bin 657 ton arpa, buğday ve mercimek, 10 bin 70 ton gübre, 24 bin 285 ton yem, 750 bin adet zeytin, 150 bin adet fıstık fidanı, 12 milyon sebze-meyve fidesi, 283 aileye 3 bin 656 adet küçük ve büyükbaş hayvanın yanı sıra birer ton yem desteğinde bulunan Tahmazoğlu, mevcut desteklerin devamı ve yeni desteklerin verileceği müjdesini yeni bir protokol imzalayarak verdi.

Bu kapsamda Gaziantep Valiliği, Şahinbey Kaymakamlığı ve Şahinbey Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında 2 bin 850 ton arpa-buğday, mercimek tohumu ve 3 bin ton gübre dağıtımı için protokol imzalandı.

 

Gaziantep Valiliği’nde düzenlenen protokol töreninde açıklamalarda bulunan Vali Davut Gül, gıda fiyatlarındaki fiyatların istikrarlı olabilmesi için üretimin gerektiğini söyledi.

“Üretmek için girdi fiyatlarının ucuzlaması gerekiyor”

Gıda güvenliği ve temininin çok önemli olduğunu ifade eden Gül, “Özelikle bu günlerde tartışılan iki konudan birisi gıdaların fiyatları ve gıdaya erişimi. Gıda fiyatlarındaki fiyatların istikrarlı olabilmesi için üretim gerekiyor. Üretmek içinde girdi fiyatlarının ucuzlaması gerekiyor. Burada Şahinbey Belediyemizin yapmış olduğu girdilerde temel olarak, akaryakıt, gübre ve tohum. Akaryakıt ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığımızın destekleri var. Şahinbey Belediyemizde gübre ve tohumun yüzde 50’sini finanse edince çiftçilerimizin ekmediği yerleri dahi ekmeleri konusunda ciddi bir hevesleri oluyor. Bunu 5 yıldır verilen desteklerle görüyoruz. Yararlanacak çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Verdiği desteklerden dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi.

“Bu projenin hayata geçmesinde çok ciddi emekler veriliyor”

Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, çiftçilere verilen desteklerin sağlanması noktasında çok ciddi desteklerin verildiğini belirterek, “İmzaladığımız protokolle 28 milyon 488 bin TL değerinde bir proje hayata geçmiş olacak. Bu projenin hayata geçmesinde çok ciddi emekler veriliyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz, Şahinbey Belediyemiz bu konuda büyük emek ve çaba sarf ediyorlar. Başta Valimiz Davut Gül’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Çiftçimizi desteklemeye devam edeceğiz”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise verilen desteklerle ekili alanda ve alınan üründe ciddi artışlar olduğunu belirterek, “Pandemi süreci, gıda zincirinin ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. Şahinbey Belediyesi olarak yaklaşık 5 yıldan bu yana çiftçilerimize tohum, gübre, fidan, yem ve canlı hayvan konusunda destek vermeye devam ediyoruz. Verilen destekler sayesinde ekili alan 80 bin dekardan 320 bin dekara çıktı ve yüzde 300’ün üzerinde bir artış meydana geldi. ÇKS’ye kayıtlı çiftçi sayımız 4 binlerden 6 bin 800’e çıktı. Şahinbey’de ekilmeyen alan kalmadı. Her yıl olduğu gibi bu yılda çiftçimize arpa, buğday, mercimek tohumu konusunda destek veriyoruz. Yapılan protokolle 2 bin 850 ton tohum, 3 bin ton gübre desteğinde bulunacağız. İmzalanan bu protokolle çiftçimize 28 milyon 488 bin TL değerinde destek sağlanmış olacak. Bunun yarısını Şahinbey Belediyesi olarak biz karşılayacağız. Bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı Valimiz Davut Gül’e Kaymakamımız Tahir Şahin’e, Tarım ve Orman İl Müdürümüz Mehmet Karayılan’a teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

“Çiftçilerimize çok ciddi manada destekler veriyor”

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan ise Şahinbey Belediyesi’nin çiftçilere önemli destekler sağladığını belirterek, “Gaziantep deyince akan sular duruyor. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’ndan Allah razı olsun. Çiftçilerimize çok ciddi manada destekler veriyor. Yapılan protokolle buğday, arpa, mercimek ve gübre desteğinin tamamının yüzde 50’sini Şahinbey Belediyemiz karşılıyor. Ekilmedik alan bırakılmaması yönünde Şahinbey Belediye Başkanımızın çok ciddi hassasiyeti var. Kendisine kurumum, şahsım ve çiftçilerim adına şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Açıklamaların ardından kurumlar arasında protokol imzalandı. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir