• DOLAR 34.644
  • EURO 36.39
  • ALTIN 2910.195
  • ...
İmam hatip öğrencileri ihtiyaç sahibi ailelere umut oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İmam Hatip Okulları, akademik başarılarının yanı sıra yaptıkları hayırlı faaliyetlerle de adlarından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

 

Malatya Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Öğretmeni Hüseyin Nebi Sağman’ın koordinatörlüğünü yaptığı İyilik Kulübü, öğrencilerin desteğiyle muhtaç ailelere umut oluyor. Şimdiye kadar 30 kardeş aileye ulaşan İyilik Kulübü, ailelerin ihtiyaçlarını listeleyerek, kardeş edinen sınıflara veriyor, sınıftaki öğrenciler ise gönüllülük esasına göre ailelere, gıda, giyim; öğrencileri olan ailelere ise kaynak kitap ve kışın yakıt yardımında bulunuyorlar.

Koordinatör Hüseyin Nebi Sağman, ülkede çok sayıda yardıma muhtaç ailenin olduğunu, kardeşliğinin sözle olmadığını, fiile dökülmesi gerektiğini ortaya koymak için böyle bir çalışma başlattıklarını söyleyerek, bunun öğrenciler üzerinde ciddi anlamda etki yaptığını ve kendilerinde sorumluluk bilincini oluşturduğunu kaydetti.

Öğrenciler ise Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" hadis-i şerifini kendilerine şiar edindiklerini; mağdurları sevindirmenin, Allah'ı sevindirmek olduğunu, yaptıkları çalışmanın manevi olarak insana huzur verdiğini ve verdiği nimetlere şükredilmesi gerektiğini ifade ettiler.

"Bir aileyle başladık, 30 aileye ulaştık"

İyilik Kulübü’nü kurduklarında bir aileyle başladıklarını, şimdi ise 30 aileye ulaştıklarına dikkat çeken İyilik Kulübü Koordinatörü Hüseyin Nebi Sağman, "Kulübü oluşturduktan sonra ilk önce bir ailenin ihtiyaçlarının karşılamak için bir sınıfımızla bir kardeş aile edindik. Elhamdülillah çalışmamız büyüdü şu ana kadar 30 kardeş ailemiz oldu. Bu ailelerimizin gıda, temizlik gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Öğrencileri olan ailelerimizin kaynak kitaplarını karşılıyoruz. Malum önümüz kış. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin desteğiyle mümkün mertebe kışlık yakacaklarını sağlıyoruz. Bunların haricinde kışlık elbise, kışlık ayakkabı ve yaza dönük ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz." dedi.

"Maalesef ülkemizde yardıma muhtaç çok sayıda insan var!"

Kardeşliğinin sözle olmadığını, bunun fiile dökülmesi gerektiğini ortaya koymak için böyle bir çalışma başlattıklarını kaydeden Sağman, "Çünkü kardeşlik, emek ve hassasiyet ister. Kardeş aile çalışmasının da aslında temel misyonu, öğrencilerimiz ve gençlerimiz arasında o kardeşlik düşüncesini yaymak. Biz bunu Hazreti Peygamberimiz 'den biliyoruz. Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifte 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' diye buyuruyor. Maalesef ülkemizde gerek kendi insanımızdan gerek muhacir ailelerden yardıma muhtaç çok sayıda insan var. Gücümüzün yettiğince el birliğiyle bu ailelere ulaşıp ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz." diye belirtti.

"Bunun öğrencilerimiz üzerinde çok ciddi etkileri var"

Çalışmalarında para toplamadıklarını, ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını liste haline getirdikten sonra kardeş aile olarak belirlenen sınıflara verildiğini ve sınıftaki öğrencilerinin gönüllülük esasına dayalı olarak ihtiyaçları temin ettiklerini aktaran Sağman, şöyle devam etti:

Öğrencilerimiz temin ettikleri malzemeleri okula getiriyorlar. Sınıflarımızdaki temsilci öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle ailelerimize teslim ediyoruz. Yaptığımız iş duası bol bir iştir. Okulumuzun da sadaka-i cariyesi olduğunu düşünüyoruz. Bunun öğrencilerimiz üzerine çok ciddi etkileri var. Öğrencilerimiz bu sayede ihtiyaç sahibi aileleri görüyorlar, başka bir dünyanın da olduğunu fark ediyorlar ve o merhameti iliklerine kadar hissediyorlar. Malumunuz evlerimiz kaloriferli ancak ihtiyaç sahibi ailelerimiz hâlâ odun, kömür yakıyor. Öğrencilerimiz yerine göre, kömür ve odun çuvallarını sırtlarında taşıyarak götürüyorlar ve bu şekilde sorumluluk bilincini geliştirmiş oluyorlar. Bu amaçla bu tür çalışmaları koordine etmeye çalışıyoruz.

"Faaliyetlerimiz diğer okullara örnek olursa ihtiyaç sahibi aileler daha da azalacak"

İyilik Kulübü'nün faaliyetlerinin diğer okullarda da örnek teşkil etmesini istediklerini kaydeden Sağman, "Çünkü bu çalışma ne kadar yayılırsa öğrenciler üzerinde sorumluluk ve empati bilinci gelişecek ve ihtiyaç sahibi ailelerimiz inşallah daha da azalacak." diye belirtti.

"Peygamber Efendimizin 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadis-i şerifini kendimize şiar ediniyoruz"

Öğrencilerden Ömer Ergin, "Okul olarak 30 aileyi kardeş edindik ve kendilerine gıda, giyecek ve yakıt yardımı yapıyoruz. Önümüz kış olduğu için şimdilik kışa hazırlık yapıyoruz. Onun için geçen gün bazı ailelerimize yakacak yardımı yaptık. Peygamber Efendimizin "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" hadis-i şerifini kendimize şiar ediniyoruz. Yaptığımız çalışma manevi olarak insana huzur veriyor. Allah'a daha çok yakın olmamız ve verdiği nimetlere şükretmemiz ve hamd etmemiz gerektiğini hatırlatıyor. Bizim yaşlarımızda maddi durumları yetersiz olduğu için okula gidemeyen kardeşlerimiz var, bu gibi durumlar bizleri üzüyor. Bunlara sahip çıkılması lazım. Maddi durumu iyi olanlar zekatlarını hakkıyla verseler, ülkede ihtiyaç sahibi aile yok denecek kadar azalır. Muhtaç ailelere elimizden geldiği kadar yardım etmeliyiz." dedi.

"Mağdurları sevindirmek Allah’ı sevindirmektir"

Yaptıkları çalışmayla ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmamaya çalıştıklarını kaydeden İbrahim Kayabaş, mağdurları sevindirmenin Allah'ı sevindirmek olduğunu ve bu tür çalışmaları zevk alarak yaptıklarını söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir