• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Dünyamız Muhammedi muhabbete ve Muhammedi şefkate muhtaç`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen `Peygamberimiz ve İnsan Onuru` konferansa Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Arıca, dekanlar, öğretim görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Dicle Üniversitesi öğrencilerinin sergilediği sema gösterisinin ardından Peygamber Efendimizin doğumunu anlatan küçük bir dörtlükle sözlerine başlayan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, "Yıllardır, asırlardır anlatılan ya da anlatılamayan Efendimizi anmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
 
Zamanın geçtikçe Kur`an-ı Kerimin gençleştiğini, zamanın ilerledikçe Peygamberimizin sevgisinin katmerleştiğini dile getiren Ay, yaşadığı aile hayatıyla insanlara karı-koca hakkını öğreten Peygamberimizin davranışlarından ve sözlerinden örnekler verdi.
 
Dünyamız "Muhammedi muhabbete ve Muhammedi şefkate muhtaç" diye belirten Ay, insanı önce Allah`ın onurlandırdığını ifade ederek İsra Suresinin "An dolsun ki biz insanı çok değerli kıldık" mealini anlatarak insanın onurunun her şeyden üstün olduğunu söyledi.
 
Ay, Peygamberler tarihine bakıldığında Hz. İbrahim`in teslimiyetiyle, Hz. Yakup`un sabrıyla ve Hz. Eyyüb`ün rızasıyla onurlandırıldığını vurgulayarak, Hz.Muhammed`in insanlara, hayvanlara ve bitkilere rahmet vesilesi olarak gönderildiğini söyledi.
 
"Yaşadığı sürece insan onurunu ve insanı insana sevdirmenin mücadelesini verdi. Eşlerimize ve çocuklarımıza değer vermeyi öğretti. Onun sayesinde hizmetçiler evin insanı olarak görüldü. Onun sayesinde engelliler Allah`a engel olmadığını anladı. Bu kainat onun sayesinde varlık kazandı" diye ifade eden Ay, Efendimizin hayırlı bir evlat, iyiliksever bir akraba, saygılı bir eş, şefkatli bir baba ve sevecen bir dede olduğunu belirtti ve Peygamberimizin müstesna bir insan olduğunu aktardı.
 
Peygamberimizin insan sevgisinin anlatıldığı konferansta Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Ayşegül Jale Saraç, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay`a katılımlarından dolayı teşekkür ederek, sakin ve etkileyici yorumuyla sunduğu sohbetten çok lezzet aldığını belirtti. Saraç, Ay`a katılımlarından ötürü hediye takdiminde bulundu.
 
Çıkışta katılımcılara tatlı ikram edildi.  (Osman İçli- İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir