• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Müslüm Şener: Babam Kürt gençlere maneviyat verdiği için PKK tarafından şehit edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun çağrısı üzerine 6-8 Ekim 2014'te Ayn el-Arab (Kobani) bahanesiyle HDP/PKK elemanlarının gerçekleştirdiği saldırı olaylarının üzerinden 7 yıl geçti.

Başta Selahattin Demirtaş'ın "Sokağa çıkın" çağrısı olmak üzere, olayların ve tahribatın en fazla yaşandığı şehirlerin başında gelen Van'da izinsiz gösteri yapan PKK yandaşları, çok sayıda iş yeri, araç, kamu binası, okul, Kur'an kursu, dershane, dernek ve yurt binasına zarar vermişti.

İzinsiz gösteriler sonucu HDP/PKK'lilerin Kobani bahanesiyle 35 ilde gerçekleştirdiği şiddet olaylarında, Diyarbakır'da yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü ve 3 arkadaşının da aralarında bulunduğu 51 kişi hayatını kaybetmiş, 221 vatandaş yaralanmıştı.

“Mazlum Müslümanları hedef aldılar ” 

Yaşanan olaylarda babası Mehmet Latif Şener’i kaybeden Müslüm Şener, babasının çevresi tarafından çok sevilen bir esnaf olduğunu, özellikle gençleri manevi değerlerinden uzaklaştıran oluşum ve çevrelerle mücadele ettiğini belirtti.

6-8 Ekim olaylarını duyduklarında hüzünlendiklerini belirten Şener, birçok Müslümanın katledildiğini, bu Müslümanlardan bir tanesinin de rahmetli babası Mehmet Latif Şener olduğunu ifade ederek, Kobani'deki olaylar bahane edilerek mazlum Müslümanların hedef alındığını dile getirdi.

“Babam gençlerin maneviyatına çok önem veriyordu”

Şehit babasının kendi halinde bir esnaf olduğunu belirten Şener, “Özellikle Kürt gençlere önem veriyordu. Onlara değer verip maneviyatı anlatıyordu. Babamı şehit etmeden önce birkaç defa tehdit etmişlerdi. Ama babam bunu bize söylemiyordu. Bu tehditleri umursamıyordu, çünkü Allah’tan başka kimseden korkusu yoktu. Kürt gençlerinin PKK tarafından maneviyatlarından uzaklaştırıldıkları biliyordu. Gençleri, maneviyatlarından uzaklaştıran güruhun önünde duruyordu. Bu karşı çıkma da şehadetine sebep oldu.” dedi.

“Babamı pusuya düşürüp ensesine ateş ederek şehit ettiler”

Babasının şehit edildiği günü anlatan Şener, şu ifadeleri kullandı:

Babam, şehadetinden önce arabasını iş yerine götürmüyordu. Çünkü taşkınlıklar çıkarılıyor ve arabalara saldırılıyordu. Belediye otobüsü ile işe gidip geliyordu. PKK’liler de babamı 3 gün boyunca düzenli şekilde takip ettiler. Şehit edilmeden önce dağdan gelen bir PKK’li babamın dükkânına kadar gidiyor. Hatta babam ona çay da ısmarlıyor. Babam genelde dükkânına uğrayan insanlara ikramda bulunurdu. Bu adam babamla münakaşaya giriyor ve babamın sesini kaydediyor. Bu olaydan sonra 3 gün boyunca babamı takip ettiriyorlar. Ne yapıyor, saat kaçta arabaya biniyor, hepsini takip ediyorlar. Babam, genelde akşam namazını evde kılardı. Evimize yakın bir yerde depremde yıkılan bir ev vardı. Kestirme olduğu için babam genelde bu patika yolu kullanırdı. O yolu kullandığını bildikleri için babama orada pusu kuruyorlar. Babam patika yola girince arkasından yaklaşıp ensesinden bir el ateş edip babamı şehit ediyorlar.

“PKK özellikle Müslümanlara zarar veriyor”

Babasını şehit eden 2 kişinin kısa sürede yakalandığını kaydeden Şener, “İçlerinde bulunan bir muhbir tarafından şikâyet ediliyorlar. Emniyetteki polisler ve savcı, hâkimler de bu olayla ilgilendiler. 4 mahkemeye müdahil olarak girdim. Bu 2 kişi 2 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca silah bulundurmaktan para cezasına çarptırıldılar.” ifadelerini kullandı.

Şener, “PKK ülkemizin başına bela olmuş bir çetedir. Özellikle Müslüman halka zarar veriyor. Bunun nedeni de batının uşaklığını yapmalarıdır. Ama 3-4 yıldır hamdolsun belleri kırıldı. Bu durum Müslüman halkımız ve mazlumlar için sevindirici bir olaydır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir