• DOLAR 32.452
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2437.68
  • ...
Pandora belgelerinde Çalık Holding!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, belgelerde; Çalık Holding’in tam dört “offshore” şirketine sahip olduğu ortaya çıktı. Belgelere ilişkin habere göre; tekstil alanında faaliyet gösteren şirketler üzerinden ticari işlemler yapılıyor. Şirketler, Holding’in ticari işlemleri için kullanılıyor.

Habere göre, Çalık Holding'in ilişkili olduğu Britanya Virjin Adaları merkezli dört şirketten bir tanesi, Trident Trust offshore danışmanlık firması aracılığıyla kurulan Oipano Trading S.A, Textiles International Ltd, Lasarre Trading Ltd. ve Sonjah International Limited adlı şirketlere Straellington Nominee Limited adlı bir firma vekil hissedar olarak atanıyor.

Habere göre, 18 Aralık 2000'de kurulan Oipano Trading'in direktörleri Şafak Karaaslan ve Metin Atalay. Şafak Karaaslan, Çalık Holding'in dış ilişkiler sorumlusu. Metin Atalay ise Holding'in Dubai'deki çalışanlarından biri. Britanya Virjin Adaları merkezli offshore firmaların, Holding'in faaliyet raporlarında belirtilen yurtdışı şirketleri arasında yer almadığı belirtiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir