• DOLAR 34.538
  • EURO 35.992
  • ALTIN 2994.734
  • ...
Tarçının faydaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Tatlılardan yemeklere ve hatta bitki çaylarına kadar pek çok yiyecek ve içecek ile birlikte kullanılabilen tarçın, oldukça faydalı bir baharat türüdür. Tarçının faydalarını sizin için derledik...

Ortaçağdan itibaren öksürük, boğaz ağrısı ve artrit gibi hastalıkların tedavilerinde kullanılan tarçın, sadece bir baharat değil, aynı zamanda bir bitkidir. 

Birçoğumuz tarçının vücudumuza birçok faydası olduğunu bilmiyoruz.

Peki Tarçının Faydaları Nelerdir?

  • Tarçın, antioksidan bakımından gezegendeki  zengin bitkidir.
  • İltihabı azaltmaya ve sinir sağlığını iyileştirmeye yardımcı olan kan şekeri inhibitörleri de dahil olmak üzere olağanüstü tıbbi özelliklere sahiptir. Tarçın ayrıca yaygın olarak kokulu bir baharat olarak bilinir, cildi güzelleştirir.
  • Vücutta serbest radikallerin oluşumunu önleyerek hücreleri oksidatif hasara karşı korur.
  • İnsülin seviyelerini düzenler ve kan şekerini düzenler.
  • Tarçın özellikleri, mantar mantar enfeksiyonlarını önlemek için mükemmel bir şekilde çalışır.
  • Tarçın da kalp hastaları için çok faydalıdır,  kalp krizi riskini azaltır. Kan dolaşımını normal tutar.
  • Zararlı virüsleri vücuttan uzaklaştırır.
  • Kanser riskini azaltır ve hatta sinir hastalıklarının tedavisinde çok işe yarar.
  • Emziren annelerin güvenle kullanabileceği baharat türlerinden bir tanesidir. Yapılan bazı bilimsel araştırmalar tarçın tüketiminin süt üretiminin artması ile ilişkili olduğunu öne sürmektedir.
  • Gebelik döneminde oluşan cilt sorunlarının giderilmesinde  ciltte doğumdan kaynaklı çatlak oluşmasında önleyici rolü vardır
  • Kan şekerinin dengeli bir şekilde seyretmesini sağladığı için kilo vermeyi kolaylaştırır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir