• DOLAR 32.356
  • EURO 34.746
  • ALTIN 2403.454
  • ...
İstanbul Müftü Vekili Yavuz: Camiye ailenizle gelin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yavuz, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Hafta kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl bir temanın belirlendiğini anlatan Yavuz, "Bu sene 'vefa' konusu ele alınacak. Pandemi döneminde birbirimizden uzak kaldık. Bu uzaklığı yakın kılmak için de temamız vefa olarak belirlendi." diye konuştu.

 "Pandemi kuralları camilerde en iyi şekilde uygulandı"

İstanbul Müftü Vekili Mustafa Yavuz, pandemiyle birlikte camilerde temizliğe ve hijyene çok dikkat edildiğini, tüm kurallara harfiyen uyulduğunu dile getirdi. Camilerde sosyal mesafenin sağlanması için yetkililerin cemaati yönlendirdiğini aktaran Yavuz, "Koronavirüs salgını döneminde pandemi kurallarının en iyi uygulandığı yer camilerdir. Cemaatimiz kesinlikle camiye maskesiz gelmediler. Bugüne kadar 'camiden virüs kaptım, camiden etkilendim' diyen insana rastlamadık. Din görevlilerimiz pandemi kurallarını camilerde en iyi şekilde uyguladılar. Bu konuda halkımızın teveccühünü kazandılar." değerlendirmesinde bulundu.

“Çocuklar caminin süsüdür”

Yavuz, insanların camileri aileleriyle ziyaret etmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Son yıllarda gençlerimiz ve çocuklarımız da camiye geliyor. Bu çok önemli. Çocuklar caminin süsüdür. Çocuklar camiyi rahatsız eden değil, camiyi şenlendiren, yavrularımızdır ve geleceğin cemaatidir. Camilerimizde çocuklarla ilgili alanlar yapmaya da başlıyoruz. Örneğin 4-6 yaş Kur'an kurslarını çok önemsiyoruz. Önümüzdeki dönemde planlarımız dahilinde örnek kurslar yapmaya başladık." AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir