• DOLAR 32.559
  • EURO 34.885
  • ALTIN 2432.877
  • ...
Ağrı’da STK toplantısı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu ayki toplantı konusu salgın nedeniyle uzun zamandır kapalı olan okulların açılması ve ildeki eğitim konusu ele alındı.

Yaklaşık kırk STK başkanının katılım sağladığı aylık toplantıda eğitim konusunda fikir, öneri ve verilecek destekler belirlendi.

Bu doğrultuda STK'lar; öğretmenlik mesleğinin yıpratılmaması ve öğretmenlere sadece 24 Kasım'da bir gün değil sürekli kıymet verilmesi gerektiğini dile getirildi.

Eylül ayı görüşmesinde şu kararlar alındı;

1-Eğitim kalitesinin arttırılması ancak eğitim ortamlarının iyileştirilmesi ile mümkündür. İlimizde imkanları iyi olmayan okullarda gerekli çalışmaların yapılması konusunda yetkililer ile görüşülecektir.

2-Salgin şartlarında eğitim ortamları temizlik ve hijyen konusunda daha hassas olunmalıdır.

3-Gençlerde oluşan ahlaki zafiyetin önüne geçmek için tüm STK’ların iş birliği yaparak gençlere yönelik eğitim çalışmalarında bulunulması kararlaştırıldı.

4-Velilerin sadece şikâyet olduğunda değil Öğrencilerin okuldaki başarıları için de öğretmenleri ziyaret etmesi önemine işaret edildi.

5-Okullarda oluşan güvenlik zafiyeti, servislerdeki düzensizlik ve Öğrenci servis kültürü konusunda yetkililer ziyaret edilerek konunun hassasiyetine dikkat çekilmesi kararlaştırıldı.

6-Bundan sonra açılabilecek okulların ve özelikle İmam Hatip Ortaokulu’nun ulaşılabilirlik konusunda konumunun hassasiyetle seçilmesi

7-Okul kıyafetlerindeki düzensizlik ve fahiş fiyatların yetkililerle görüşülmesi kararı alındı.

8- Okulların talep ettiği yardımcı kaynak kitap konusunun okul idarecileri ile görüşülmesi, gerekli durumlarda imkânı olmayan öğrencilerin STK'lar tarafından desteklenmesi.

9- İlimizde bulunan pansiyon, yatılı bölge okullarının düzenli olarak ziyaret edilmesi, öğrenciler ile sohbetler yapılması.

10-İlimizde yaşayan mülteci öğrencilerin uyum konusunda okullara destek sağlanması.

11-Okulların Engelli öğrenciler için uygun hale getirilmesi konusunda yetkililer ile görüşülmesi.

12-Veliler ve öğretmenler, öğrencileri dizi, film ve uygunsuz reklamlardan uzaklaştırmak için ne gerekiyorsa yapmalıdır.

13-Ailelerin salgın döneminde dağıtılan veya alınan tabletlerin öğrenciler tarafından kullanımını iyi kontrol etmeleri gerektiği.

14-Çocuklarımızın sosyal medya batağında kaybolmaması için ACİL müdahale edilmesi gerektiği.

15--Öğrencileri Kitap okumaya teşvik etmek için bu kapsamında okur-yazar buluşmaları yapılması.

16-Okul önlerinde, öğrencilerin güvenliğini etkileyecek sorunlara karşı güvenlik tedbirlerinin alınmasının sağlanması konusunda yetkililer ile gerekli görüşmelerin yapılması.

17- Üniversitesi sınavına hazırlanan öğrenciler için valilik ve Belediye nezdinde ücretsiz kurs açılması konusunda yetkililer ile görüşülmesi konuları ele alındı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir