• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Filistin'den Yahudi örgütlerini terör listesine alma çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığın Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sunmak ve soruşturmaları hızlandırmak için Yahudi yerleşimcilerin, Filistinlilere yönelik saldırılarını ayrıntılı şekilde takip ettiği belirtildi.

"Yerleşimci milislerin ve çetelerin terörü, İsrail işgal güçlerinin koruması altında Batı Şeria'nın her yerine ulaşıyor." ifadeleri kullanılan açıklamada, tüm ülkelere "Filistin vatandaşlarına yönelik saldırılar düzenleyen yerleşimci örgütlerini ve silahlı terör unsurlarını terör listesine almaları; yargılamaları ve topraklarına girmelerine izin vermemeleri" çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, işgal ordusunun, Filistinlilere, köylerine, evlerine ve arazilerine yönelik saldırıların çoğuna katıldığını; yerleşimcilere plan, kaçış yolları konusunda yardım ettiği kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK), Filistin sorununa ilişkin BM kararlarının ve yerleşimlerin yasa dışı olduğunu belirten 2334 sayılı kararın uygulanması için gerekli adımları atma çağrısında bulunuldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir