• DOLAR 32.561
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2427.305
  • ...
Güneydoğu'nun en büyük kitap fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şahinbey Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen, Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’ndeki fuarda yoğunluk yaşanırken fuarı çevre illerden de vatandaşlar ziyaret ediyor.

Şahinbey kitap fuarında vatandaşlar, kitapları yazarlarından imzalı olarak alma şansını bulurken Şahinbey Belediyesi’nin öğrencilere dağıttığı hediye çekleri ile ücretsiz kitap alma fırsatı da sunuluyor.

video

2-10 Ekim tarihleri arasında birbirinden değerli yazarların katılacağı dev kitap fuarının açılışında kitapseverler sevdikleri yazarların kitaplarını alıp imzalatmak için fuara yoğun ilgi gösterdiler.

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi, Hasan Kalyoncu ve Gaziantep Üniversitesi’nin işbirliğinde düzenlenen ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en kapsamlı kitap fuarı olan kitap fuarının açılışı için tören düzenlendi.

Fuarın açılış töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, kitap fuarlarının diğer etkinliklerden farklı olduğunu belirtti.

Şahinbey Belediyesi’nin düzenlediği ve üniversiteler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşların destek verdiği kitap fuarını açtıklarını belirten Gül, “Tabi kitap fuarlarının diğer etkinliklerden farkı; yazarlarla, yayınevleri ile buluşma, kitapların fiyatlarının uygun olması, şehirde kitapla ilgili bir heyecanın oluşmasına neden oldu." dedi.

İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı ve Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez, kitap fuarı etkinliğini düzenleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahamzoğlu’nu tebrik ediyorum. Yapılan binalar elbette çok kıymetli, kongre merkezleri yapmak, kütüphaneler yapmak ama her şeyin başı insan, insan yetiştirmek bunun sonunda beşeri sermayeyi kuvvetlendirmek. Bugün yapmış olduğu kitap fuarıyla 'Hayat kitaptır, Kitap hayattır' başlığıyla sonbaharda kitap kokusunu şehrimize getirdi Zaman ve mekân bize 'bilgi ve yeşil ekonomi' diyor. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nu bu anlamla bir kez daha tebrik ediyor ve çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Fuar 9 gün açık olacak

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu da fuar vesilesiyle öğrencilerin hem yazarlar hem de kitaplarla bir araya geleceğini belirtti.

Kitap fuarını ilk defa düzenlediklerini belirten Tahmazoğlu, “9 gün boyunca 105 yayınevi ve 28 yazarımız kitapseverlerle buluşacak. Yazarlarımız, imza günleri düzenleyecek. Amacımız bu şehre yakışır bir şekilde nesillerin yetişmesi amacıyla kitaba yatırım yapmak, okur ile yazarları buluşturmak. Bugüne kadar 9 milyonun üzerinde kitabımızı öğrencilerimize hediye ettik. Bu şehri okumaya teşvik ediyoruz. Kırsal mahallelerimizde ki 50 bin öğrenciyi kitap fuarına getireceğiz. Onlara teşvik amacıyla 40 lira değerinde bir hediye çekimiz var ve kendilerine hediye edeceğiz. Hediye çekleri ile fuara gelip yüzde 50 ve yüzde 45 indirimli kitap alabilecekler." diye konuştu.

Tahmazoğlu, okumayı teşvik etmek amacıyla Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezinin karşısına 40 bin metrekare inşaat alanıyla Türkiye'nin ikinci büyük kütüphanesini yapacaklarını da bildirdi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışını gerçekleştirilen Vali Gül ve protokol, fuarı gezdi.

Açılışa, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı ve Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Arif Özaydın, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Türkay Dereli, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yazarlara yoğun ilgi

Şahinbey’de Kitap Günleri Fuarı’nın açılış gününde yazarlar Hayati İnanç, Hatice Kübra Tongar ve Alişan Kapaklıkaya okurlarına konferans vererek kitaplarını imzaladı.

Okudukları kitapların yazarlarıyla bir araya gelen kitapseverler, kitaplarını imzalatmak ve yazarlarla fotoğraf çektirebilmek için uzun kuyruklar oluşturdular.

Vatandaşlar fuardan oldukça memnun

Düzenlen fuarda kitaplarla buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten vatandaşlar, “Muhteşem bir mekanda muhteşem bir fuar olmuş. Birçok kitapla ilk defa bu kadar bir araya geliyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun çalışmalarından memnunuz. Ancak yapmış olduğu bu fuar bizler için çok değerli kendisine ve ekibine teşekkür ederiz.” diye konuştular. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir