• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...

DOĞRUHABER / Hasan Işık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası öncesinde Atatürk Havalimanı etkinlik merkezinde incelemelerde bulundu. İnceleme sonrasında basın açıklaması yapan Karaismailoğlu, “6-7-8 Ekim tarihlerinde Atatürk Havalimanı C Terminali Etkinlik Merkezi’nde geleceğin ulaşım ve haberleşme sistemleri ile politikalarını uluslararası düzeyde masaya yatıracağımız 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nı gerçekleştireceğiz. ‘Lojistik-Mobilite-Dijitalleşme’ odağında ele alacağımız 12. Şurada dünyada gelişmenin itici gücü ulaştırma ve haberleşme yatırımlarını konuşacağız” dedi.

55 FARKLI ÜLKEDEN ÜST DÜZEY KONUŞMACILAR YER ALACAK

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “55 farklı ülkeden konuk olarak ağırlayacağımız Ulaştırma Bakanları ve Bakan Yardımcılarının katılım göstereceği kapalı oturumlar yaparak; dünyayı değiştirebilecek mega ulaşım projeleri, Kovid-19 sonrası dünyada ulaşımın iyileştirilmesi, esnekliği ve küresel tedarik zincirlerin yeni standartlarının belirlenmesi, bütünsel kalkınmayı sağlayacak ekonomi ve ulaşım koridorlarının gelişimi ve ülkelere etkisi konularında sektördeki iş birliği fırsatlarını, bölgesel sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatıracağız. 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nı özellikle Türkiye’nin dış ticaret hedeflerini destekleyecek büyük bir yatırım hamlesinin işaret fişeği olarak görmelisiniz” diye konuştu.

100 FİRMA KATILACAK

Etkinlik Merkezi hakkında bilgi veren Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “15 bin m2 kapalı alanı, 3 bin 500 m2’lik bina dışına yapılan özel üretim sergi alanı olmak üzere toplamda 35 bin m2’lik bir alanda gerçekleştirilecek Şura için 100 firma katılım gösterecek. 8 farklı salonda eş zamanlı toplantılar gerçekleştirilecek olan Şura için aynı zamanda bin kişilik bir oditoryum inşa ediliyor.  Şura kapsamında bir etkinlik merkezine dönüştürülen Atatürk Havalimanı’nda, yerli ve yabancı katılımcılarımızı en iyi şekilde ağırlayacağız. Söz konusu şuramızda gerçekleşecek fikir teatilerinin önümüzdeki süreçte yeni ufuklara doğru yol alınmasına çok önemli katkılar sağlayacak” ifadelerini kullandı.