Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş: İnsanların sağlığı için mücadele verenler şiddetin hedefi olmamalı
Sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Toplu İş Sözleşmesi’ndeki kazanımlara yönelik açıklamalarda bulundu.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Siirt'te bir otelde sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Toplu İş Sözleşmesi’ndeki kazanımlara yönelik açıklamalarda bulunan Durmuş, sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırılara dikkat çekti.
Sağlık çalışanlarının yüzün güldüren 22 kazanım elde ettiklerini söyleyen Durmuş, şöyle konuştu:
Toplu sözleşme sürecinde elde etmiş olduğumuz kazanımları arkadaşlarımızla paylaştık. Bizler sağlık çalışanlarının önemli sorunlarına toplu sözleşme sürecinde çözüm ürettik. Biz sağlık çalışanlarının özellikle ek ödemelerinin yüzde 20 oranında artırılmasını sağladık ki bu sağlık çalışanlarının çok ciddi manada gelirlerine bir artış olmuş oldu. Bugün bir sağlık çalışanı almış olduğu maaşla beraber toplu sözleme neticesinde yüzde 41 oranında zam elde etmiş oldu. Bu çalışanların refah seviyesini bir nebze olsun yükseltebilmek ve salgın sürecinde yapmış oldukları fedakarlıkların karşılığını bir nebze olsun verebilmek için yapılmış bir çalışmaydı.
Sağlıkta şiddettin devam ettiğini söyleyen Durmuş, "Bizler sağlıkta şiddetin ortadan kalmasını istiyoruz. Bu konuda yıllardır süre gelen bir mücadelemiz var. Sağlıkta şiddetin kökü kazınana kadar toplumun tüm kesimleriyle beraber mücadele etmemiz ve duyarlı olmamız gerekiyor. Sağlık hizmeti sunan ve insanlarımızı sağlığına kavuşturmak için mücadele veren insanların şiddetin hedefi olmaması gerekiyor." diye konuştu.
Sağlık çalışanlarının tıbbi müdahale sonucu vatandaş zarar gördüğünde tazminata mahkûm edildiğini ifade eden Durmuş, bu konuda sağlık çalışanlarının güvenceye alınması için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.
Durmuş, "Bizim itiraz ettiğimiz nokta tazminatın sağlık çalışanlarından rücu edilmesidir. Burada da sağlık çalışanları ceza davalarından beraat etmiş olmaları, Adli Tıp Kurumundan sağlık çalışanının herhangi bir kusuru yoktur. Bu bir komplikasyondur demiş olmasına rağmen, aynı zamanda Sağlık Bakanlığı enjeksiyon için onay koduna gerek yoktur, enjeksiyon ameliyat işlemi değildir demiş olmasına rağmen sağlık memuru arkadaşlarımızın yüzbinlerce liraya varan tazminat mahkumiyeti vardır. Biz bunun doğru olmadığını söylüyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)