• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adana Valisi Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ve beraberineki heyetle birlikte Seyhan Baraj Gölü’ne gelen Pakdemirli, son 10 yılda 400 milyon balığı su ile buluşturduklarını belirtti.

Pakdemirli, 2021 yılında Türkiye’nin 73 ilinde bin 23 su kaynağına, 53 milyon sazan, bir buçuk milyon şabut türü balık bıraktıklarını ifade ederken, son yıllarda 888 bin çipura ve levrek, 2 bin lahoz, 80 bin granyöz, 123 bin kalkan ve 10 bin mersin balığını suya bıraktıklarını söyledi.

Önümüzdeki yıl içerisinde her bir vatandaş için toplamda 84 milyon balığı su ile kavuşturacaklarını vurgulayan Pakdemirli, 2023 yılında ise 100 milyon balığı suya salacaklarını ifade etti.

 

Adana’da son 19 yılda 8 milyondan fazla balığın suya bırakıldığını aktaran Pakdemirli, bugün Adana’da 780 bin sazan ve 5 bin yayın balığını suya bıraktıklarını bildirdi.

Balık neslinin sürdürülebilmesi amacıyla 40 santimetreden küçük sazan balığının ve 90 santimetreden küçük yayın balığının avlanmamasının büyük önem arz ettiğini vurgulayan Pakdemirli, “Tabi ki ülkemizin 3 tarafı denizlerle çevrili. Tabi bir de iç sularımız var ve bu iç suların daha iyi değerlendirilmesiyle ilgili ciddi balıklandırma faaliyeti başlattık. Bu sene hedefimiz, en az 50 milyon balığı bırakmak. Denizlerimizin ve iç sularımızın zenginliğini artırmak için sulara bırakıyor olacağız. Bu zenginliği sağlamakla birlikte ekosisteme de bu işin çok ciddi faydası var. Marmara'da bu sene yaşadıklarımızı biliyorsunuz. O nedenle hem iç sularımızda hem de denizlerimizde ne kadar canlı yaşarsa iyi." diye konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız