• DOLAR 32.468
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2384.337
  • ...

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, etkinlikte yaptığı konuşmada:

“Pınarbaşı ilçemizde yazlık buğday ile başladığımız projelere Aspir ile devam ediyoruz. 2021 yılında "Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi ve Artırılması Projesi" kapsamında Kayseri'de çiftçilerimize 83 ton Aspir tohumu dağıtarak yaklaşık 17 bin dekar alanda ekim gerçekleştirdik.

Bir önceki yıla baktığımız zaman Kayseri'nin tamamında yaklaşık 4 bin dekar bir alanda Aspir ekilişi yapılırken bu rakamın 20 bin dekarın  üzerine çıkması, Kayseri bölgesindeki Aspir ekilişinde hızlı bir artışın olduğunu bizlere göstermektedir.

Aspir bitkisinin ülkemizdeki yağ açığının kapatılmasındaki öneminin yanında, posasını da üreticilerimizin küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını beslerken küspe olarak kullanmaları, hiçbir şekilde atık bir malzeme kalmaması, ülkemizdeki tarım ve hayvancılığın entegre olması anlamında da oldukça önemlilik arz etmektedir.

Bugün burada 1600 metre rakımda yapmış olduğumuz Aspir hasadının, önümüzdeki yıllarda daha büyük alanlarda ekileceğinin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Kurum olarak çiftçimizin her daim yanındayız. Üretimden tüketime her konuda ekip olarak projelerimizle yardımcı olmaya hazırız. Üreticimizin hasadı bereketli olsun.” dedi.

Tarla sahibi Emre Kaplan konuşmasında “Genç bir çiftçi ve girişimci olarak Aspir yetiştiriciliği yapmaktayım. Aspir ekimi ile nadasa bıraktığımız tarlaları da üretime kazandırdık. Böylece hiç boş arazimiz kalmadı. Yapmış olduğumuz emeğin karşılığını gördüğümüzden dolayı çok mutluyum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)