• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
ABD’den PKK’ye 'sizi terk etmeyeceğiz' tesellisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YPG/PKK'li  Mazlum Kobani, The Times gazetesine verdiği demeçte, ABD Başkanı Joe Biden’ın Suriye’de kendilerini terk etmeyeceklerine dair söz verdiğini öne sürdü. Kobani, ABD'nin Afganistan'dan kaçmasını kendilerini korkuttuğunu ifade etti. 

Mazlum Kobani, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie’nin Afganistan'da olanların aksine; güvence vermek ve Biden’ın sözlerini aktarmak için kendisini ziyaret ettiği bilgisini paylaştı.

''Amerika'nın Afganistan'dan çekilmesinden sonra korktuk''

"Dürüst olalım, Amerika'nın Afganistan'dan çekilmesinden sonra insanlar korktu” diyen Kobani, ABD Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu'dan sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood ile de görüştü.

ABD’nin Afganistan’dan çekildiğini duydukları anda, kendi gelecekleri için tedirgin olmaya başladıklarını vurgulayan PKK'li Kobani, Afganistan'da ortaya çıkan krizle birlikte Amerika'nın hızla kendilerine temsilciler gönderdiğini kaydetti ve ekledi: "Buranın Afganistan gibi olmayacağına dair bize güvence verdiler. Politikanın tamamen farklı olduğunu söylediler."

ABD, Batı Kürdistan'd 900’e yakın asker bulunduruyor. Britanya’ya bağlı bir özel harekat birliği de Batı Kürdistan'da bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir