• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
Van'daki anneler, AİHM'in Selahattin Demirtaş kararına tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van'da, çocukları HDP/PKK tarafından kandırılarak dağa götürülen aileler, 27 Şubat'tan bu yana her hafta partinin il başkanlığı önünde eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor.

Sayıları 32'yi bulan aileler, her hafta olduğu gibi bugün de kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi.

Ellerinde pankartlar taşıyarak HDP/PKK aleyhine sloganlar atan aileler, HDP İl Başkanlığı önüne gelerek eylemlerini burada da sürdürdüler.

HDP il binasından çalınan müziklere tepki gösteren aileler, HDP'nin kendileri ile alay ettiklerini belirtti.

"Selahattin Demirtaş bırakılmasın"

Artık annelerin seslerinin duyulması gerektiğini belirten Nazlı Sancar, "Biz bıktık artık! Herkes bizim sesimizi duysun. Bu anneler 3 yıla yakındır feryat ediyor, gözyaşı döküyorlar. Yılardır bu anne babalar çocuklarının peşinde. Biz bu çocukları HDP için doğurmadık. AİHM ayın 30'una kadar Selahattin Demirtaş'ın bırakılması için Türkiye'ye mühlet vermiş. Biz bu teröristin bırakılmasını istemiyoruz. AİHM, bu anne babaları, bu garibanları ve bu anne babaların gözyaşlarını da görsün! Biz insan değil miyiz?" diye sordu.

"AİHM, annelerin de sesini duysun"

HDP'nin Meclis'ten bile atılması gerektiğini ifade eden anne Sancar, "Cumhurbaşkanı da Selahattin Demirtaş'ın bırakılması için imza atmasın. Biz sadece hakkımız olan evlatlarımızı istiyoruz. Bir terörist için AİHM ayağa kalkmış. Annelerin, babaların evlatları için de ayağa kalksınlar. Bizim çocuklarımızı da HDP/PKK'den istesinler. Bütün anne babalara sesleniyorum, gelip sesimize ses olsunlar. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Evlatları dağda olan anneler de gelsin evlatlarını HDP/PKK'den istesin, kimseden korkmasınlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir