• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
TEKNOFEST İstanbul başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ 

TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin de aralarında bulunduğu 72 paydaşın destekleriyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda başladı ve 26 Eylül'de sona erecek.

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığının yönergeleri doğrultusunda gerçekleştirilecek festivale 45 bin takımda 200 binden fazla öğrenci başvurdu. İlk yıl 20 bin, ikinci yıl 50 bin, üçüncü yıl 100 bin kişinin katıldığı festivale bu sene rekor katılım bekleniyor. 450 bin kişinin aynı anda bulunabileceği festival alanına salgın nedeniyle kısıtlı bir katılım yapılması planlanıyor.

TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİ DE TEKNOFEST'TE

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) otomobili de bu sene TEKNOFEST'te yerini alacak. 

YERLİ PROJELER SAHNE ALACAK

Birçok sürpriz ve renkli gösterinin olacağı TEKNOFEST'te Akıncı ve Aksungur insansız hava araçları, Gökbey ve Atak helikopteri, Bayraktar TB2 ve Hürkuş gibi yerli imkanlarla üretilen savunma sanayii araçları boy gösterecek.

AZİZ SANCAR TEKNOFEST'TE

Festivaldeki bir diğer sürpriz de Aziz Sancar olacak. Nobel ödüllü Türk bilim adamı Aziz Sancar TEKNOFEST'e katılacak.

Teknoloji şampiyonlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Sancar ödül verecek.

"ULUSLARARASI BİR MARKA HALİNE GETİRECEĞİZ"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "TEKNOFEST'i sadece ülkemiz sınırları içinde tutamayacağız. İnşallah bir sonraki TEKNOFEST'te can Azerbaycan'da da bir ayağımız olacak ve TEKNOFEST'i uluslararası bir marka haline getireceğiz​​​​​​​. Bunu da siz değerli gençlerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla ve her bir paydaşımızla yapacağız." diye konuştu.

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in açılışında yaptığı konuşmada TEKNOFEST'in insanlar arasında kardeşlik bağlarını geliştiren dev bir platform olduğunu vurgulayarak, "Genç kardeşlerim umudumuz sizlersiniz. Sizi basmakalıp tariflere hapsetmeye çalışanlara kulak asmayın. Çekinmeyin, korkmayın çalışmaya devam edin. Allah güç ve kuvvet verdikçe ülkemizin aydınlık yarınları olan sizlere elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. TEKNOFEST'e emek veren, gönlünü koyan, heyecanını duyan, dualarını esirgemeyen tüm paydaş ve TEKNOFEST gönüllülerimizi teşekkürlerimi iletmek istiyorum. TEKNOFEST'e destek veren milletimize de en içten şükranlarımı iletiyorum. Geçen yıl da söylemiştim, şimdi yine aynı inançla tekrar ediyorum. Tam bağımsızlık yolculuğundan, Milli Teknoloji Hamlesi idealinden, Türkiye'yi her alanda lider ülke yapma hedefinden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu yoldan dönmek yok. "

ETKİNLİK ALANINA RİNG SEFERLER

10 binin üzerinde araç kapasitesi bulunan etkinlik alanına düzenli olarak ring seferler düzenlenecek. Ring seferler Şirinevler Metro İstasyonu, Kuleli Metrobüs İstasyonu, Yeşilyurt Tren İstasyonu'ndan 6 gün boyunca gün boyu sürecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir