• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
AB; Atina`nın Evet`inden Memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yunanistan`da "Orta Vadeli Çerçeve Stratejisi 2012-2015" adlı program taslağının parlamentoda kabul edilmesinin ardından polis ile yüzü maskeli gruplar ve göstericiler arasındaki çarpışmalar şiddetlendi. Avrupa Birliği (AB), Orta Vadeli Program`ın kabul edilmesinden memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, sonucu "iyi" diye yorumlarken, Maliye Bakanı Evangelos Venizelos ise "önemli bir adım atıldı" şeklinde değerlendirdi. Avrupa Birliği (AB) de Orta Vadeli Program`ın kabul edilmesinden memnuniyet duyduğunu açıkladı. Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, meclisin tavrını "milli sorumluluk oyu" şeklinde yorumladı.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek ise "AB`nin Yunan halkını desteklemesinin zamanı geldi" ifadelerini kullandı. AB`nin lokomotifi Almanya Başbakanı Angela Merkel de sonuçtan tatmin olduğunu ancak muhalefetin destek vermemesinden rahatsız olduğunu vurguladı.

Öte yandan tasarruf paketi ve kemer sıkma önlemlerini protesto gösterileri, Atina merkezini savaş alanına çevirdi. Atina`da meydana gelen olayların turizme büyük darbe vurması bekleniyor. Polise taş ve molotof atarak çarpışmayı sürdüren az sayıda gösterici ile yüzü maskeli gruplar, Sintagma Meydanı ile ara sokaklardaki dükkana büyük zarar verdi. Yollara barikat kurarak çarpışmalarını sürdürüyor. Atina merkezinde polisin aşırı gaz kullanması sebebiyle nefes almak mümkün değil. Sade vatandaşlar bu zor şartlar sebebiyle parlamentonun uzağındaki ara sokaklarda bekleyişlerini sürdürüyor. Şimdiye kadar 26 gözaltıdan 3`ü tutuklama ile sonuçlandı. 19 polis yaralandı. En az 31 vatandaş ise hafif şekilde yaralanarak hastanede tedavi altına alındı. Bu arada sendikalar, akşam saatlerinde Sintagma Meydanı`nda toplanacaklarını duyurdu.

Bu arada Sintagma Meydanı`nda bulunan King George Palace oteli, meydandaki sert çatışmalar nedeniyle müşterilerin güvenliği için binayı boşattığını duyurdu.

"Orta Vadeli Çerçeve Stratejisi 2012-2015" adlı program taslağı için 300 üyeli parlamentoda 298 oy kullanıldı. Programa 155 "evet" oyu verilirken, 138 "hayır" oyu çıktı. 5 milletvekili ise "çekimser" kaldı.

Dünya Bülteni


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir